Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проверки за спекула

Снимка: Архив

През вчерашния ден служители на РУ-Търговище и РЗИ-Търговище са извършили съвместни проверки за спазване на разпоредените противоепидемични мерки в 20 търговски обекти в общината.

В продължение на два дни през тази седмица служители на РУ-Омуртаг също извършиха съвместни проверки в магазини за хранителни стоки съвместно с представители на РЗИ-Търговище.

Проверени са 31 обекта. От началото на седмицата досега са извършени съвместни проверки на полицейски служители и представители на РЗИ, Комисията за защита на потребителите и НАП в 5 аптеки в община Омуртаг относно евентуални опити за неправомерно и нерегламентирано завишаване цените на лекарства. Не са установени нарушения.

Вчера служители на РУ-Попово и на РЗИ-Търговище извършиха проверки за спазване на противоепидемичните мерки и в 7 магазина за хранителни стоки в гр. Опака и в с. Голямо Градище.

Сериозни нарушения в хода на проверките в търговските обекти не са констатирани. По преценка на контролните органи служителите на РЗИ са изготвили предписания управителите на някои от  обектите за стриктно спазване на хигиенните норми и изисквания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за Мария

Специална награда в конкурса „България в картини и слово – 2020“ получи деветокласничката от Първо средно училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище Мария Захариева . Наградата ѝ бе връчена днес от началника на Регионално управление на образованието Елка Станчева. Мария е отличена в направление „Презентация/видеоклип“ във II възрастова група...

публикувано на 05.06.20 в 15:52

Безплатни медицински прегледи

Безплатни медицински прегледи ще има в Антоново и в две от големите села на общината. Кампанията е организирана от кмета на града Хайредин Мехмедов, съобщават от администрацията. Прегледите ще бъдат в два поредни дни - 13 и 14 юни. В съботния ден до обяд ще могат да се възползват жителите на село Трескавец, а от 14,30 до 18 часа - тези на Стеврек..

публикувано на 05.06.20 в 13:32

Пазят нивите от пожари

Община Търговище засилва мерките за пожарна безопасност от встъпване на житните посеви в етап на „восъчна зрялост” и по време на жътвената кампания. Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се забранява паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в посевите и на разстояние по-малко от 50 метра от тях. Забраната..

публикувано на 04.06.20 в 16:34

Гонят битовата престъпност

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и за подобряване на пътната безопасност се проведе днес в поповските села Светлен и Кардам. Във всяко от двете села бяха изградени по три контролно-пропускателни пункта. Полицейските служители са проверили 163 моторни превозни средства и 212 души. По време на акцията в..

публикувано на 04.06.20 в 16:01

Специална награда на кмета

Шестокласникът Никола Киров е носителят на специалната награда на кмета на Търговище в Седмия национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие -   ОДК. Отличието на възпитаника на Първо основно училище „Христо Ботев” е за стихотворението му „Площад „Свобода“, посветено на Търговище...

публикувано на 04.06.20 в 15:24
Язовир

Антоново пред водна криза

Воден режим заплашва Община Антоново. Язовир "Ястребино" е пълен под 30%. Това алармира кметът на общината Хайредин Мехмедов. "Това се отнася особено за по-големите населени места на Общината, защото те се водоснабдяват от язовир "Ястребино". Още към 1 май забелязахме, че се изпуска вода за напояване към Попово. Седмици наред каналът е пълен с вода...

публикувано на 04.06.20 в 12:01

Третират дървета срещу вредители

Повторна обработка на кестеновите дървета в Търговище срещу вредителя листоминиращ молец ще бъде извършена тази нощ от 23:00 ч. до 5:00 ч. сутринта. Обработени ще бъдат дърветата по улиците "Кюстенджа", "Капитан Данаджиев", "Граф Игнатиев", "Тетевен", "Богомил", "Васил Петлешков" и "29 януари". Дейностите ще обхванат и квартал "Запад 2", както и..

публикувано на 03.06.20 в 17:35