Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от 23-ма нарушиха карантината

23-ма души от община Нови пазар, завърнали се от рискови дестинации, са поставени под карантина. Това съобщиха за Радио Шумен от администрацията. 13 са от града, останалите 10 живеят в села от общината. През миналата седмица двама са засечени да не спазват карантината. 74-годишен мъж е забелязан да се движи пеша извън дома си и при проверката станало ясно, че е нарушил срока на домашната изолация. Друг 58-годишен мъж също е установен от полицейски служители на Нови пазар, че не спазва наложената му 14-дневна карантина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменка със златен медал

Шуменка спечели злато за България на IV Европейска олимпиада по информатика за момичета, която се проведе в Нидерландия. Това е Симона Христова от X клас на шуменската математическа гимназия. Във форума участваха 194 девойки от 57 страни. „Симона направи страхотен пробив. Досега няма подобно представяне на български състезател“ – коментира за Радио..

публикувано на 26.07.24 в 19:30
ВиК - Шумен

Нов заем за ВиК-Шумен

Шуменското дружество „Водоснабдяване и канализация“ ще тегли нов заем от 4,7 млн. лв. Това решение бе взето днес на Общото събрание, което се проведе във ВиК холдинга в София.  Срокът за връщане на заема е от 96 месеца с 12 месеца гратисен период при лихва от 5,29 %. Със силата на гласа на държавата, която притежава 51% от активите на..

публикувано на 26.07.24 в 15:33
КОЦ - Шумен

Грандиозни планове за Онкоцентъра

Трима са кандидатите за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Това стана ясно по време на първото заседания на общинската комисия, която трябва да избере новия ръководител на лечебното заведение. Документи за поста са подали доц. д-р Кирил Киров, д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов. Д-р Кирил Киров е доцент по онкология в..

публикувано на 26.07.24 в 14:18

Нова дата за "Чамкория"

Обявена е новата дата за моноспектакъла „Чамкория“ в Шумен, съобщават организаторите. Театралното събитие с участието на Захари Бахаров ще бъде на 29 септември в Летния театър. Закупените билети ще важат без нужда от презаверка.  А зрителите, които искат да върнат билета си, могат да го направят до 6 август.  Моноспектакълът по романа на Милен Русков..

публикувано на 26.07.24 в 13:29

Трето класиране за осми клас

379 са свободните места в осми клас за третото класиране в училищата в Шуменска област. Те са обявени в сайта на Регионалното управление на образованието.  След второто класиране в училищата в региона са се записали 85 от класираните 96 ученици. Така към момента всички записани ученици за обучение в общообразователна среда са 1107, съобщават от..

публикувано на 26.07.24 в 11:33

Пореден дрогиран на пътя

34-годишен мъж от Върбица е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 14:05 часа вчера на ул. „Септемврийско въстание“ във Върбица. Мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ с шуменска регистрация.  С техническо средство е установено, че шофира след употреба на амфетамин и..

публикувано на 26.07.24 в 10:50

Трима в битка за КОЦ-а

Доц. д-р Кирил Киров,  д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов са кандидати за поста управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Доц. Киров е хирург в МБАЛ - Шумен и Онкоцентъра, д-р Генов е специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, д-р Арнаудов е досегашен управител на лечебното заведение. Конкурсът ще премине през три етапа...

публикувано на 26.07.24 в 10:21