Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В подкрепа на бизнеса в Разград

2
Новият Общински съвет в Самуил
Снимка: Областна администрация - Разград

Община Разград обмисля варианти за подкрепа на малкия и средния бизнес в условия на извънредно положение – обявиха на пресконференция Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров.

В тази динамична ситуация за местната управа е важно какво става с разградския бизнес и как ще се развива той след приключване на епидемията и санитарните мероприятия – коментира Кметът Бояджиев.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров допълни, че в различните сфери ситуацията е различна. Общината е наемодател както на спортни клубове, така и на лекари, магазини, заведения, кафеавтомати. Ситуацията е различна и затова обследваме какви са нуждите в различните сфери, за да излезем с решение, което да е справедливо и законосъобразно – каза Грънчаров. Детайлите не са готови и това предложение няма възможност да бъде обсъдено на сесията на Общинския съвет на 31 март.

Като правен субект и Община Разград търпи загуби, но на този етап е важно да организираме мерки за работата на администрацията, така, че тя да продължи да обслужва гражданите – каза заместник-кметът Добрин Добрев. Извършваме реорганизация на административния процес, за да може да предложим качествени административни услуги, администрацията не трябва да спира – допълни Добрев.

Той съобщи още, че на сесията на Общинския съвет утре, която ще се проведе при строги санитарни мерки, след докладните, които не търпят отлагане, е тази за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци за седемте общини от Разградска област. На извънредно Общо събрание на Сдружение „Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Разград“ днес бе обсъдено предложение на останалите 6 общини дяловото разпределение за финансиране на обекта да бъде не на първоначално предвидената база – население на общините – а съобразно количеството отпадък, извозен до депото от всяко община през 2019 г.

Кметът Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров увериха, че общинската управа реагира бързо и адекватно на всяко предизвикателство в извънредната ситуация, за да се минимизират щетите от нея, както за гражданите, така и за Общината. В тази връзка ръководството на Община Разград изказва благодарност на всички, които съдействат за подпомагане на нуждаещите се граждани и на дейностите, насочени към хората в нужда.

Взели сме много стриктни мерки за безопасността на общинските съветници на сесията утре – заяви още Кметът Денчо Бояджиев. По думите му обаче и по време на заседанието на Управителния и Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе онлайн днес следобед, не е ставало дума да не се провеждат заседания на Общинските съвети.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Партиите и коалициите не се разбраха за секретар на РИК Шумен

Политическите партии и коалиции в Шумен не постигнаха съгласие за секретар на РИК. В консултациите, които се проведоха днес участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии.  Районната избирателна комисия в Шумен ще се състои от 13 членове, включително председател, до четирима заместник-председатели и секретар...

публикувано на 31.08.24 в 14:48

ЦИК обявява окончателният състав на РИК Разград

Не беше постигнато споразумение на провелите се днес в Разград консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Така протоколът и всички необходими документи се изпращат в Централната избирателна комисия, която да се произнесе за състава на РИК Разград.  Съставът на РИК е от 13 членове -..

публикувано на 31.08.24 в 14:31

ЦИК ще избере състава на РИК Силистра

Участниците в провелите се днес консултаци за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Силистра постигнаха съгласие за председател, предложен от ГЕРБ-СДС, както и за един зам.-председател, предложен от БСП. Изискването е Районната комисия да има най-много четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели. Представителите на..

публикувано на 31.08.24 в 14:24

Автокрос събор в памет на състезателя Николай Колев

Автокрос събор в памет на изявения състезател и механик Николай Колев започна днес в търговищкото село Давидово. Участват близо 30 пилоти, сред които и две деца в отделна дисциплина, информира БТА. По трасе от 1200 м. ще преминат състезатели от различни селища в страната, сред които Търговище, Попово, Силистра и Варна. Рали-съборът се организира..

публикувано на 31.08.24 в 13:15

Ремонтират пътя Ветово-Глоджево

В понеделник /2 септември/ започва ремонт на над 2 км от третокласния път Ветово - Глоджево в област Русе. Отсечката ще бъде преасфалтиранаи ще бъде възстановеноотводняването. Трасето ще е с нови ограничителни системи, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.  Вече започна и ремонтът на второкласния път Дралфа-Чудомир-Лозница в област..

публикувано на 31.08.24 в 09:27

Фестивал на рибената чорба

II-ри Фестивал на рибената чорба ще се проведе днес (събота) в село Попина, община Ситово. Началото е от 10:00 часа на живописния бряг на Дунав до пристанището в селото. Събитието е организирано от Народното читалище "Христо Ботев - 2021" с подкрепата на общината.  Фестивалът има за цел да съхрани традицията за приготвяне на рибена чорба по..

публикувано на 31.08.24 в 09:23

Консултации за състава РИК

Консултации за състава на Районната избирателна комисия в Шумен е насрочил Областният управител Бейнур Ахмед. Те ще се проведат днес от 10:00 часа в заседателната зала на Областната администрация.  По време на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на Районната избирателна комисия. Те трябва да осигурят и..

публикувано на 31.08.24 в 09:20