Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съвместни проверки за нарушения

Съвместни проверки за спазване на мерките, свързани с обявеното извънредно положение, провеждат служителите на Държавното горско стопанство в Омуртаг и полицаите от Районното управление, съобщи директорът на стопанството инж. Красимир Николов. Полицаите от съвместните екипи проверяват дали хората, завърнали се от страни с коронавирус, спазват наложената им карантина, а едновременно с това горските правят проверки за незаконно добита дървесина.

“Вече месец обикаляме и възрастните хора в селата на общините Омуртаг и Антоново. Хората свикнаха, че докато трае извънредното положение е по-добре да си стоят у дома и ни дават списък с това, което им е нужно, а ние в рамките на деня им го доставяме” коментира инж. Николов.

От стопанството заявиха, че разполагат с дърва на склад и хората, които са привършили запасите си, могат да поискат количества чрез кметовете на населените места. Всички стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие разполагат с дърва за огрев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови заместник-министри

Със заповед на премиера Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Атанаска Николова. Това съобщават от екоминистерството. Оттам допълват, че премиерът е подписал също така заповеди за назначаването на Славея Стоянова и на Илияна Тодорова на длъжността заместник-министър на околната среда и водите. Славея..

публикувано на 27.11.20 в 20:52

Пари за засегнатите от COVID-19

Започва приемът на документи по новата мярка „Запази ме”, информират от Агенцията по заетостта.  Целта е да се предостави подкрепа за запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.  Безвъзмездната финансова помощ..

публикувано на 27.11.20 в 20:16

Криза за поливна вода

Водна криза в земеделието и трети път избори през следващата година. Това прогнозира министърът на околната среда и водите Емил Димитров в НС при извънредно изслушване, поискано от него. „Ще имате трети път избори, един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове, защото обезпечеността е 40 - 45% към днешна дата", каза той...

публикувано на 27.11.20 в 10:22
Изгрев

Слънчево и тихо

Днес ще e слънчево. Рано сутринта по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. Ще духа слаб южен вятър, на места ще отслабва до почти тихо, по крайбрежието ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Преобладаващи максимални температури между 9 и 14 градуса, за Шумен - 12.

публикувано на 27.11.20 в 05:35

Много излекувани, но и много починали

286 случая на COVID-19 са установени в Североизточна България за последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Русенска област за пореден ден държи рекорда с най-много заразени – 132. С положителни PCR тестове в Шуменско са 64 души, в Разградско – 36. 32 случая са регистрирани в област Силистра и 22 - в Търговище. 3568 са..

публикувано на 27.11.20 в 05:02

Без ток днес

Aбонатибез ток ще има и днес в Североизточна България. Причините са ремонти, профилактика и обслужване на съоръженията. В Шумен ско от 9 до 17 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на Нови пазар и селата Крива река и Кюлевча. О т 8:30 до 17:30 ч. без ток ще останат абонати внаселените места на общините Велики..

публикувано на 27.11.20 в 04:13

Дарение за деца с увреден слух

Възпитаниците на училището за деца с увреден слух ,,Св. Иван Рилски" получиха подкрепа от Българския червен кръст в Търговище. Дарението е със средства от кампанията ,,Облечи усмивка и брой до 12". За нуждите на учениците, след консултация с ръководството и преподаватели, са осигурени таблети, спортни принадлежности, книжки и материали за рисуване...

публикувано на 26.11.20 в 19:33