Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трима нарушители

Снимка: БГНЕС

Три случая на нарушена карантина са констатирани на територията на Областната дирекция на МВР – Разград.

Вчера на гише в сектор „Пътна полиция“ се явил 59-годишен мъж от Разград, за когото е установено, че е поставен от здравните власти под домашна изолация до 12 април. Заради нарушената мярка е образувано бързо производство.

Също вчера, при проверка, служители на Районното управление – Лозница не открили на адреса ѝ в Ловско 20-годишна жена, която е под карантина до 16 април. Започнато е бързо производство.

В ранния следобед в Исперих е проверен 39-годишен мъж, поставен под карантина до 8 април. След като не е открит на адреса, от полицията са започнали разследване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортни турнири с кауза

Благотворителни турнири по канадска борба, шах и тенис на маса ще се проведат този следобед в двора на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Инициативата е на ученици и на техния преподавател по гражданско образование Цветалина Минкова. Може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта. Таксата за участие е..

публикувано на 18.04.24 в 13:42

3000 лева от фонд "Инвитро"

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки, семейства и хора с репродуктивни проблеми в община Разград, съобщават от местната администрация.  Заявления се подават през цялата година в деловодството на община Разград или на eлектронния адрес на администрацията.  Право на подпомагане от Общинския фонд „Инвитро“ имат двойки, в..

публикувано на 17.04.24 в 09:39

Награда за Разград

Община Разград е сред отличените от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата в категория „Иновации в образованието“ беше получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум.  Високата оценка от Асоциацията е за стремежа на местната управа да подкрепя изпълнението на..

публикувано на 16.04.24 в 09:33

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38

Спортен календар онлайн

Община Разград се включи в платформата „Спортен календар“. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството.  Платформата осигурява взаимовръзка между всички потребители. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания..

публикувано на 15.04.24 в 09:16

Номинации за Съвета на децата

Започна процедурата за номинация на община Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.  Могат да кандидатстват деца от 13 до 16 години. Те трябва да подадат мотивационно писмо и формуляр. Образци на документите са публикувани на интернет страницата на община Разград. Заявленията се подават  в сградата на общината или по..

публикувано на 15.04.24 в 08:39

Без консенсус за РИК

Политическите партии в Разград не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия (РИК).  Това стана ясно на проведените консултации при областния управител Владимир Димитров преди предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни.  Така ЦИК трябва да избере кой ще бъде част от Районната избирателна..

публикувано на 14.04.24 в 12:41