Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спипаха отворено кафене

Снимка: Радио Шумен

От Областната дирекция на МВР - Силистра съобщават, че при проверките през последните няколко дни са установени 12 нарушения за неносене на маски в Силистра и за едно заведение, което работи, въпреки забраната. По случая проверка прави Районната прокуратура в Силистра.

Всеки ден се дават списъци на РЗИ, а оттам и на уеб базираната система за хора, завърнали се в България, за да влязат в режим на карантина.

От 20 март насам продължава работата на екипите по контролните пунктове от Силистра за Шумен, Русе и Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Медал за силистренски полицай

Силистренският полицай Даниел Пехливанов зае трето място в индивидуалното класиране в дисциплината „Ката” на финалния етап на Националния преглед по полицейска лична защита и Републиканско състезание по карате за служители на МВР. В дисциплината „Кумите“ Пехливанов завърши четвърти. За отличното си представяне силистренският полицай получи..

публикувано на 26.07.21 в 15:19

Заведение пламна призори

Десет квадрата покрив изгорели и 30 кв. м стени се опушили при пожар в питейно заведение в Тутракан, пламнал на 25 юли около 05:10 часа, съобщават от силистренската полиция. Причините за запалването се изясняват. След намесата на противопожарен екип от службата в града пламъците са потушени и е спасена сградата.

публикувано на 26.07.21 в 09:59

Ниски води на Дунав

До 163 см падна вчера нивото на река Дунав при Силистра. Това е отбелязано в сайта на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. За днес се отчита повишаване с 16 см. Критичното ниво в силистренската акватория е под 120 см. При ниски нива опасност от образуване на прагове има в силистренския участък на река Дунав около село Ветрен, в..

публикувано на 22.07.21 в 11:11

Обявиха второ класиране за гимназиите

Излезе второто класиране в гимназиите след 7 клас. Тази година в Шуменска област ще бъдат сформирани над 70 професионални и профилирани паралелки с прием в 8 клас, местата са над 1600. Силистра също обяви в торото класиране за прием в VІІІ клас. До момента се записаха 701 ученици от първото класиране. Класирани ученици, които не се явиха..

публикувано на 20.07.21 в 14:51

Имунизации по селата

Мобилни пунктове за ваксиниране срещу коронавирус ще има днес в малките населени места от Силистренска област, се съобщава в Единния информационен портал. Мобилният екип на Многопрофилната болница за активно лечение – Силистра ще бъде в пет села. В 9,15 ч. ще се поставят ваксини в  кметството в Белица, в 11 ч. –  в здравната служба в Шуменци, в 11,20..

публикувано на 18.07.21 в 09:03

Йовков на стенопис

До две седмици трябва да бъде завършена художествена композиция на фасадата на Средното училище "Йордан Йовков" в Тутракан по проект "Подкрепа за успех". Използва се секо техника, при която се работи върху суха мазилка с водоразтворими бои. Женя Калева, родом от Шумен, е автор на документалния стенопис, чрез който ще бъде пресъздаден..

публикувано на 16.07.21 в 16:15

Президентът на жътва

С хляб и сол посрещнаха в силистренското село Професор Иширково българския президент Румен Радев. Преди минути той пристигна със съпругата си Десислава Радева за откриване на жътвената кампания. Негов домакин е кметът на община Силистра Юлиян Найденов. Житните блокове са собственост на земеделска кооперация "Нива". В момента местна фолклорна група..

публикувано на 16.07.21 в 09:29