Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поискаха оставката на Ангелкова

Снимка: БГНЕС

Туроператори, хотелиери, превозвачи и екскурзоводи поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Искането е на неформалното сдружение „Бъдеще за туризма“, в което членуват повече от 800 фирми, самоосигуряващи се и физически лица, които работят в бранша. „Нашите аргументи, за тази крайна мярка е липсата на гъвкавост, съдействие, диалог и професионализъм в управлението на туристическия отрасъл – каза за Радио Шумен Светлана Ваташка, връзки с обществеността на сдружението.

"Оставката беше внесена днес в деловодството на Министерски съвет. Паралелно с това ние изпратихме и писмо до Европейската комисия и до нейния председател Урсула фон дер Лайен за незабавна проверка доколко са адекватни и навременни мерките, предприети от българското правителство. Очакваме отговора", посочи тя.

„За заетите в туризма са неприложими и мерките, които днес бяха обявени от финансовия министър Владислав Горанов, защото с кредитните възможности всъщност оставаме в ръцете на банките, каза още Светлана Ваташка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изтеглиха номерата на бюлетините

Централната избирателна комисия (ЦИК) проведе жребия за номерата на партиите и на коалициите, с които те ще фигурират в изборната бюлетина за парламентарния вот на 4 април. По места инициативните комитети ще бъдат добавени като номера в бюлетините по реда, в който са регистрирани. Политическа партия ГЕРБ ще се яви под номер 28 в изборната..

публикувано на 02.03.21 в 16:34

Плащат за тютюна

Държавният „Земеделие“ преведе близо 71 200 000 лв. на над 39 700 земеделски стопани по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата подкрепа е за Кампания 2020. За сортовата група „Басми“ ставката до 1 тон е 2,07 лв./кг, от 1 до 2 тона е 2,01 лв./кг, а за над 2 тона е по 1,34 лв./кг. Размерът на плащането за сорт „Каба Кулак“ е..

публикувано на 02.03.21 в 15:47

Определят секциите за хора с увреждания

До 27 март всяка Районна избирателна комисия трябва да оповести къде се намират избирателните секции, определени за гласуване на хора с увреждания. ЦИК реши, че хора с увредено зрение, с увреден слух, затруднения в придвижването или с друго увреждане ще могат да гласуват-освен в секцията по постоянен или настоящ адрес-в друга,..

публикувано на 02.03.21 в 10:23

Жребий за ред в изборната бюлетина

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе жребия за номерата на партиите и на коалициите, с които те ще фигурират в изборната бюлетина за парламентарния вот на 4 април. По места инициативните комитети ще бъдат добавени като номера в бюлетините по реда, в който са регистрирани. Жребият ще се тегли от 16 ч. днес, 2 март. Събитието ще бъде..

публикувано на 02.03.21 в 09:03

Жребий за участие в диспутите на Радио Шумен

Жребият за реда за представяне на партиите и коалициите в диспутите по Радио Шумен, ще бъде теглен днес, 2 март, от 17:00ч. в заседателна зала № 2 на Областната администрация. Това реши на свое заседание Районната избирателна комисия (РИК) в Шумен. Тегленето на жребия ще стане публично, при спазване на всички противоепидемични мерки. В залата..

публикувано на 02.03.21 в 08:40

Облачен вторник

В 5 ч. сутринта измерената температура в Шумен и Търговище е 2 градуса, в Русе – 4, в Силистра – 3, в Разград – 0 градуса. Атмосферното налягане в Шумен е и ще остане много по-високо от средното за месеца – 1007 хектопаскала, а влажността на въздуха – 85 %. Днес преди обяд ще преобладава облачно време, но след обяд облачността ще намалее...

публикувано на 02.03.21 в 06:32

Планово без ток на 2 март

Ремонти по съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в някои населени места от Североизтока и днес, 2 март. В  Разградска област  от 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на село Сваленик. До 16:00 ч. ток няма да има и в селата Побит камък и Крояч В  Русенска област  от 08:30 ч. до 16:30..

публикувано на 02.03.21 в 05:10