Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалище раздава помощи

Снимка: Росица Стайкова

Читалище „Съгласие” в преславското село Осмар ще получи 7000 лева от дарителския фонд „Обединени срещу COVID -19”, с които ще подкрепи хора, засегнати от кризата. С отпуснатите средства ще бъдат закупени хранителни продукти, лекарства, дезинфектанти, маски и ръкавици. Те ще бъдат раздадени на възрастни, на трайно безработни и на хора със специални потребности, съобщи читалищният секретар Анета Недялкова. 

От същия фонд ще получи пари и администрацията във Велики Преслав. Проектът е за 8500 лв. С част от парите ще се осигурят дезинфектанти и предпазни средства за болницата в града и за личните лекари в общината. С останалата част от сумата ще се купят хранителни продукти за най-нуждаещите хора в населените места от общината.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Паметник

Шумен на туристическо изложение

Културните богатства на Шумен бяха представени на деветнадесетото Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което се проведе във Велико Търново. Участие в изложението взеха и представители на още 27 общини, сред които бяха Разград, Русе, Велики Преслав, Петрич, Казанлък, Каварна, Шабла, както и домакините от Велико Търново. Присъстваха и..

публикувано на 11.10.24 в 11:16

47 абсолвенти от Филиал Шумен

Церемония по дипломиране на студентите от випуск 2024 на шуменския филиал към Медицински университет - Варна ще се проведе днес - 11 октомври, от 11:00 часа в зала „Арена Шумен“. Дипломите си за висше образование ще получат 30 абсолвенти  от специалност „медицинска сестра“ и 17 от специалност „акушерка“.  Отличнички на випуска са Петя Славова от..

публикувано на 11.10.24 в 09:00

Промяна в движението

Военна клетва ще се състои пред сградата на община Шумен днес - 11 октомври, от 12:00 часа.  В церемонията ще участват 130 курсанти от 151-ви випуск на Националния военен университет „Васил Левски“ от факултетите в Шумен и Велико Търново. В ритуала ще участват и 79 души от 4-ти випуск на срочно служещи в доброволния резерв.  Заради военната..

публикувано на 11.10.24 в 08:17

Система "Дунав" – вода за всички

Осигуряването на питейна вода е най-големият приоритет за представителите на администрациите на големите общини от Североизточна България. Това обяви кметът на Шумен проф. Христо Христов, който е домакин на работна среща с негови колеги от Варна, Русе, Силистра, Търговище и Разград. Водният проблем трябва да бъде изведен като приоритет номер..

публикувано на 10.10.24 в 16:05

Представят Етна в Шумен

В Шумен за първи път извън италианска територия ще бъде представен природен резерват „Парк Етна“ от проф. Салваторе Каффо, главен вулканолог и директорът на резервата г-н Джовани Лаудани. В петък те ще изнесат лекция пред шуменската общественост по покана на Владимир Йолов - общински съветник и председател на Комисията по европейски проекти и..

публикувано на 10.10.24 в 15:57

Екосанкция за 31 800 лева

Седем наказателни постановления за 31 800 лева са издали експертите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен през септември.  Най-голяма санкция - 15 000 лева, е наложена на търговищка фирма за допуснато замърсяване с торови маси от животновъден обект. Проверката там е била извършена по сигнал, каза за Радио..

публикувано на 10.10.24 в 12:08

Иззеха незаконно оръжие

Шест са регистрираните престъпления до момента в хода на специализираната полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство, която се провежда на територията на Областната дирекция на МВР в Шумен. Задържани са четирима. Това съобщават от полицията. До момента на изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени 47..

публикувано на 10.10.24 в 11:48