Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две села без кметове

Снимка: БГНЕС

Общинската избирателна комисия – Попово прекрати предсрочно пълномощията на кметове на две села. За това съобщават от комисията. Проверка е установила, че към момента на избирането му за кмет на Медовина Тодор Борисов е бил член на Управителния съвет на потребителна кооперация. В определения от закона едномесечен срок той не е предприел необходимите действия по освобождаването му от заеманата длъжност. Кметът на Водица Иван Иванов също е бил член на Управителния съвет на потребителна кооперация. Той е предприел необходимите действия за освобождаването му от длъжността, но не е изпълнил останалите си две задължения, посочени в закона – да уведоми за това Председателя на Общинския съвет и Общинската избирателна комисия – Попово. Решението за прекратяване правомощията на двамата кметове е влязло в сила, за това вече е уведомена Централната избирателна комисия. Предстои Общинският съвет в Попово да избере временни кметове, а президентът на страната Румен Радев да насрочи частични избори в Медовина и Водица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Край на опашките по границите

С влак от Търговище до Шумен пристигна днес евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков. Той се присъедини към младшите посланици на Европейския парламент от Първо Средно училище "Свети Седмочисленици" в Търговище. По време на пътуването политикът и младите хора проведоха анкета за нагласите, тенденциите и очакванията на..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Повече подпомогнати по фонд „Инвитро“

Девет двойки са одобрени за финансиране по Правилника за подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми в Търговище след първия за годината прием на документи. Отпускането на средствата ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 25 април. За сравнение, за цялата 2023 г. са подпомогнати 8 двойки, през 2022 г. броят им е 9, през 2021..

публикувано на 18.04.24 в 12:35

Обновяват детска площадка

Общинското предприятие „Флора“ извършва ремонт на детската площадка до драматичния театър в Търговище. Вече е монтирана нова ограда. Старата ударопоглъщаща настилка се подменя с нова. Монтират се и четири нови съоръжения за игра. След приключване на дейностите в къта за игра до театъра ще бъдат обновени и настилките на комбинираната..

публикувано на 17.04.24 в 12:36

Обвиняем за убийство - пред Темида

Разпоредително заседание по дело за убийство на млада жена насрочи за 16 май Окръжният съд в Търговище. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен начин.  Обвиняемият е 29-годишен мъж, с когото жената е живяла на семейни начала. По време на съжителството мъжът често упражнявал физически и психически тормоз над..

публикувано на 17.04.24 в 11:50

Дни на отворените врати

65 години от провеждането на първото съдебно заседание отбелязва днес Окръжният съд в Търговище. В Държавния архив в Търговище е запазен първият отчет за дейността на Окръжния съд през първата година от основаването му. По повод годишнината днес и на 18 април ще има Дни на отворените врати. Днес институцията ще посетят деца от Специалното..

публикувано на 16.04.24 в 09:14

Разбраха се за РИК

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район - Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в Областната администрация.   Съставът на РИК ще е от 13 души, включително председател, заместник-председатели и секретар, като се спазва..

публикувано на 12.04.24 в 12:31

Първо заседание на РИК

Кoнcyлтaции зa нaзнaчaвaнe нa Paйoннaта избиpaтeлнa ĸoмиcия зa 28-и Tъpгoвищĸи изборен paйoн свиква днес областният управител. Разговорите ще започнат в 10:00 ч. в облacтнaта aдминиcтpaция.  За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. В консултациите могат да участват и други политически формации, които нямат..

публикувано на 12.04.24 в 08:42