Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Топъл обяд в Каолиново

Снимка: Радио Шумен

Топъл обяд ще предоставя общинската администрация в Каолиново в 16 населени места в общината. В рамките на 33 работни дни ще се осигури балансирано и здравословно хранене на общо 170 потребители. Хората, които бъдат включени като потребители на услугата, ще получават приготвения топъл обяд у дома си. Предвижда се предоставянето на услугата да започне от 1 май и да продължи до 19 юни. Потребителите ще получават супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Те ще може да се възползват и от услугата за купуване на хранителни продукти или продукти от първа необходимост, но с техни средства.

Проектът за топъл обяд в Община Каолиново ще бъде финансиран по целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ чрез Агенцията за социално подпомагане за предприемане на мерки за борба срещу разпространение на COVID-19.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От утре без колички за хляб

Да отпаднат изискванията за пазаруване с колички в големите хранителни магазини, както и посещенията на търговски обекти на открито да не бъдат вече с предпазна маска. Това реши на непресъствено заседание Областният кризисен щаб в Шумен. Предложението е ограниченията да отпаднат от утре – 24 април. Причината е отчетената трайна тенденция за..

публикувано на 23.04.21 в 11:22

Огнеборци спасиха гора и коте

Спасиха от опожаряване 200 декара смесена гора край Смядово, съобщиха от шуменската полиция. В 13:30 часа на 22 април е приет сигнал за пожар в местността „Малка плевница“ край града. На място бил пратен противопожарен екип от участъка в Смядово. Огнеборците погасили пламъците, предизвикани след небрежност при боравене с открит..

публикувано на 23.04.21 в 09:56

Шест жертви за денонощие

193 пациенти с тежка коронавирусна инфекция са настанени в шуменската болница. 174 от тях имат положителен тест за COVID-19, а останалите са със симптоми и очакват резултати от тестовете. 6 души са починали от вчера до тази сутрин, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В интензивното отделение са хоспитализирани 7 души, като 4 от..

публикувано на 23.04.21 в 09:50

Разследват убийство на котки

Трупове на две котки е открила 37-годишна жена в двор на къща в село Илия Блъсково. За това тя съобщила снощи в дежурната част на РУ- Шумен. Изразила съмнение, че са отровени. На място бил пратен екип, извършен бил оглед. Котките са взети за аутопсия от ветеринарен лекар. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 23.04.21 в 09:41

Деца на Земята

Ученици от шуменски училища днес и утре ще засаждат фиданки от вида червен дъб по  повод Деня на Земята. Тази година мотото е „Да възстановим Земята“. Дръвчетата са предоставени със съдействието на Гората. бг. За отбелязването  на Деня на Земята за учениците от Търговище експертите от шуменската екоинспекция бяха предвидили тематични уроци. В..

публикувано на 22.04.21 в 15:26

Дарете кръв за плазма

Даряването на кръв за реконвалесцентна плазма се извършва в РЦТХ - Варна след предварително записване при Яна Василева  на тел. 0897 900 891 , напомнят от Община Шумен. От 12 април даряването на кръв за реконвалесцентна плазма става в рамките на един ден. Сутринта се изследват кръвта и количеството антитела и ако е възможно, след обяд е самото..

публикувано на 22.04.21 в 15:03

45 водачи с честитки от КАТ

24-часов маратон за контрол на скоростта се провежда на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Проверките са в рамките на полицейската операция ROADPOL. Засилените проверки ще продължат до 23:59 часа. Мобилните камери ще бъдат разположени както в населените места, така и извън тях. Вчера на територията на сектор „Пътна полиция“ са..

публикувано на 22.04.21 в 14:14