Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еднодневни договори при тютюна

Снимка: Айше Лятиф

В Североизточна България започна кампанията по разсаждане на тютюна от реколта - 2020. След двегодишно настояване от страна на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, от миналата година, сектор „Тютюн“ вече е включен във възможността за еднодневни трудови договори за сезонни работници. Какво трябва да знаят стопаните, които ще наемат работна ръка и на какви условия трябва да отговарят, чуйте от разговора на Айше Лятиф с председателя на Асоциацията Цветан Филев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Здравно досие в телефона

От 1 септември всеки има възможност за достъп до електронното си пациентско досие и през мобилния си телефон. Необходимо е само устройството ви да позволява инсталиране на мобилното приложение еЗдраве. За да улеснят шуменци в този процес, днес от Регионалната здравна инспекция в Шумен организираха изнесен пункт във фоайето на..

публикувано на 04.09.24 в 14:53

Шумен - столица на стрийтбола

Третият Национален стрийтбол турнир Shumen GT 3x3 ще се проведе  на 7 и 8 септември в Шумен. Турнирът се организира от Фондация "Гален Темелков” и вече е част от официалния календар на стрийтбол турнирите в света. Фондация „Гален Темелков“ организира различни по характер събития с благотворителен характер, насочени към основната и кауза –..

публикувано на 04.09.24 в 14:31

Пейки чакат ремонт

Ако има пейки, се питаме какво е тяхното състояние. От ремонт ли се нуждаят или от боядисване?  По главната улица в Шумен, която бе обновена преди 40 години, има множество пейки. Това добре. Някои са със счупени основи, други с изтъркана боя. Някъде са добавени нови, с различна визия. Неугледно и некрасиво.  А центърът на един град трябва да грее от..

публикувано на 03.09.24 в 13:18
Даниела Начева - първата вляво.

Малката България в Детройт

Даниела Начева от Търговище е създала своята малка България в Детройт. Вече 25 години икономистът-счетоводител и преподавател в американски колежи живее в страната на неограничените възможности, въпреки че отива с намерението да остане само година. Разказва, че в началото е плачела всеки път, когато види кокиче. Животът далече зад пределите на родината..

публикувано на 03.09.24 в 12:56

Хиляда спасени клоуна

Най-голямата колекция на кукли-клоуни в България ще бъде показана в изложба в Нови пазар днес. В Градската художествена галерия „Петър Персенгиев“ в Нови пазар са подредени над 950 екземпляра от личната колекция на Емил Мирчев, дългогодишен председател на Народното читалище "Христо Ботев" в града. „Откривам ги в купчините стари предмети по..

публикувано на 03.09.24 в 08:28
Берна Лятиф - в средата

Гримът е изкуство

Неутралните тонове и възможно най-естествената визия – такава е модата в гримирането през последните години. Все по-рядко можем да видим ярък грим, дълги изкуствени мигли и крайно екстравагантни решения. Гримирането е изкуство, а голяма част от мъжката половина от човечеството е на мнение, че най-добрият грим е този, който не се вижда. За да се..

публикувано на 03.09.24 в 08:07

Още платени места за коли

Община Търговище възнамерява да увеличи броя на платените места за паркиране в града. Паркинги срещу 2 лева на час престой ще се появят поне в още три натоварени района на града, за които сега граждани подават сигнали, че често има автомобили, които престояват с дни наред. Това е перспективата, за да се сложи ред в града, където особено през летните..

публикувано на 02.09.24 в 13:55