Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разкази за гората

4
Снимка: ДПП Шуменско плато

Почти 2000 детски творби от цялата страна участваха в инициативата “Моят разказ за гората“, с която беше отбелязана Седмица на гората през април.

Снимки на рисунки, текстове и презентации бяха получени на електронните пощи на Изпълнителна агенция по горите, дирекциите на природни паркове и държавните предприятия. Близо половината са изпратени  до Североизточното държавно предприятие и Природния парк „Шуменско плато“ и в отговор всеки участник  е получил линк към публикацията на своята творба.

Като признание за участие в изявата на всички деца ще бъдат изпратени виртуални грамоти.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъгла на платото стресна пожарната

Мъгла на Шуменското плато вдигна на крак пожарната призори, съобщават от полицията. В 05:00 часа на 4 август е получен сигнал за пожар в района на Шуменското плато. На място е пратен екип от шуменската пожарна. Установено било, че има мъгла, поради която се получава зрителна измама за пожар, но   пожар няма.

публикувано на 04.08.21 в 10:11

Скандал с брадвичка

27-годишен жител на село Лятно е задържан за грубо нарушаване на обществения ред, съобщават от шуменската полиция. Малко преди 19 часа вчера е получен сигнал, че в района на кооперативния пазар в Шумен между двама мъже е възникнал скандал, по време на който единият отправял заплахи към другия, като в ръката си държал брадвичка. На място за..

публикувано на 04.08.21 в 10:04

Расте броят на пациенти с COVID-19

12 души с COVID-19 са настанени за лечение в шуменската болница. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Вчера са приети двама нови пациенти. През последното денонощие няма изписани и починали.

публикувано на 04.08.21 в 09:48

Промяна в движението

От 4 до 8 август включително ще бъде затворена за движение улица „Кирил и Методий“ в участъка от ул. „Васил Друмев“ до ул. „Климент Охридски“. Промяната се въвежда заради текущи ремонтни дейности по тротоарите и уличната мрежа в града. Обходни маршрути: –  Ул. „Васил Друмев“ по ул. „Марица“ през ул. „Климент Охридски“ и..

обновено на 04.08.21 в 08:46

7500 искат енергийни помощи

Над 7500 заявления за отпускане на целеви помощи за отопление са подадени през първия месец на кампанията в Шуменска област. Одобрение са получили близо 2100 жители на областта, но по различни причини, на 500 подпомагането е отказано. Най-много – почти 1900 – са заявленията от община Шумен, а най-малко – 300– от жители на община Каспичан. Това..

публикувано на 03.08.21 в 16:37

Помощи за училище

До 15 октомври в дирекциите "Социално подпомагане" в страната се приемат заявления за отпускане на еднократна целева помощ за отпускане на целева помощ за подпомагане на ученици, записани в първи и в осми клас. За първа година подпомагането е без подоходен критерий. Единственото условие е учениците да са записани в първи или в 8 клас и..

публикувано на 03.08.21 в 14:00

Кампанията зацикли

„Ваксинационната кампания срещу COVID-19 в Шумен се променя в негативен план. При това доста значително“, това обясни д-р Юлия Кръстева, която работи в имунизационния кабинет на РЗИ в центъра на десетия град.   "Намаляха значително желаещите да се ваксинират. Юли бе изключително подходящ месец за извършване на имунизация предвид настоящото..

публикувано на 03.08.21 в 12:53