Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шумен през детските очи"

Конкурс за детска рисунка на тема "Шумен през детските очи" обяви във фейсбук страницата си народният представител Боряна Георгиева. Тя направи това в Деня на града – 11 май. В надпреварата могат да участват деца и ученици до 16-годишна възраст. Творбите се изпращат на имейл boryana.georgieva@parliament.bg до 24 май. Между 25 и 31 май рисунките ще бъдат качени във фейсбук профила на Боряна Георгиева. Авторите на трите творби, събрали най-много харесвания в социалната мрежа, ще бъдат отличени с парични награди на 1 юни - Деня на детето. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

23 сигнала за пожари

През последното денонощие дежурните противопожарни и спасителни екипи са погасили пожари в сухи треви и храсти в землището на село Хитрино, на ул. “Индустриална“ и на ул. “Асен Златаров“ в Шумен. Пламъците от последния стигнали почти до къща и спомагателна постройка към нея. Двете сгради са спасени, пожарът е ликвидиран след 21 часа, а причина за..

публикувано на 15.07.24 в 14:19

Прохлада в горещините

Служители на община Шумен ще раздават минерална вода на всички граждани, решили да излязат в лятната жега. Акцията започва от днес - 15 юли, и ще продължи до 17 юли - сряда, в интервала от 12.00 до 15.00 часа.  Пунктовете за раздаване на вода отново ще са два. Единият ще бъде разположен до сградата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“- срещу..

публикувано на 15.07.24 в 13:53

Тежък воден режим в Чернооково

На тежък воден режим минава върбишкото село Чернооково. Това показва справка в сайта на ВиК – Шумен. В населеното място вода ще се подава по четири часа веднъж на четири денонощия. В общината на режим от миналата седмица са Върбица и селата Конево и Станянци.  В община Каолиново ограничено подаване има в селата Климент, Тъкач и Наум, а в община..

публикувано на 15.07.24 в 12:50

Юмруци в лицето

18-годишен младеж от Шумен е задържан за грабеж, съобщиха от шуменската полиция. Около14:15 часа на 12 юли в полицейското управление в Шумен бил приет сигнал за побой до зала „Арена Шумен“. Съобщено било, че 18-годишен нанесъл удари с юмрук в  лицето на 15-годишен младеж от града, след което му взел 10 лева и цигари. Извършителят бил установен и..

публикувано на 15.07.24 в 12:22

Домашен насилник в ареста

42-годишен мъж от Шумен бил задържан в полицейския арест заради закани за убийство към жената, с която живее на семейни начала. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за заплахите бил приет в полицейското управление в Шумен около 18:00 часа на 12 юли от 40-годишната шуменка, към която били отправени заплахите.  По случая е образувано..

публикувано на 15.07.24 в 12:15

Отново пиян водач

31-годишен е засечен да шофира пиян, съобщават от шуменската полиция. На 13 юли около 21:50 часа на кръстовище между улиците „Захари Величков“ и „Беласица“ в Смядово възникнало пътнотранспортно произшествие с материални щети. 31-годишен мъж, водач на лек автомобил "Ланд Ровър" с чужди табели, бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени..

публикувано на 15.07.24 в 11:54

Договор за сътрудничество

Договор за сътрудничество и съвместна дейност с Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ – София сключи община Шумен. Договорът цели сътрудничество в учебната и научната сфера между институциите.  Сътрудничеството ще подпомогне реализацията на специалисти с висше образование в професионално направление „Архитектура, строителство и..

публикувано на 15.07.24 в 11:41