Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още петима с Covid-19 в Разградско

2
Бърз тест за COVID-19

Потвърдиха положителната проба за COVID-19 на 4-месечното бебе от Ясеновец, както и на неговата баба и още 2 деца и двама възрастни от Бърдоква.

Положителни за коронавирус са тестовете на 38-годишната баба на момиченцето, на две деца на по 16 години от село Бърдоква и на сестрата и майката на първата болна пациентка в исперихското село. Тъй като пробата на майката бе потвърдена още в понеделник, новите случаи в Разградско са 5 и с тях общо диагностицираните с коронавирус стават 9.

В Бърдоква новопотвърдените болни са под карантина заради това, че са контактни на първия установен там случай и тъй като бяха безсимптомни, вероятно карантината им ще се увеличи от 14 дни на 28.

Все още обаче не е ясно колко са контактните на новите случаи от Ясеновец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Човек загина край Черковна

Сигнал за тежка катастрофа е получен на тел.112 от преминаващ гражданин около 15:30 часа на 5 август. Обаждащият се съобщава, че по пътя Разград - Исперих, на около 500 м след разклона за село Черковна е видял катастрофирал автомобил със загинал човек. Това съобщават от разградската полиция. Към мястото на произшествието са изпратени екипи на..

публикувано на 05.08.24 в 16:40

Иззеха колата на дрогиран

29-годишен водач е засечен да шофира след употреба на алкохол и наркотици. Лекият му автомобил „Фолксваген Туран“ е иззет. Това съобщават от разградската полиция. Той бил спрян за проверка около 13:40 часа на 4 август в кубратското село Медовене. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества. Пробата му с дръг тест отчела положителен на кокаин и..

публикувано на 05.08.24 в 09:56

Водач избяга от полицията

Водач на опитал да избяга от полицейска проверка в самуилското село Голям извор. Това съобщават от разградската полиция. Около 15:00 часа на 4 август полицейски екип подава звуков и светлинен сигнал от патрулката към лек автомобил "Опел Вектра". Водачът спрял, избягал от колата и се скрил в близкия имот в Голям извор. Малко по-късно е установено, че..

публикувано на 05.08.24 в 09:42
Снимката е илюстративна

Подменят водопроводи

Подмяната на водопроводите в Доброшката махала в Разград продължава. През тази седмица няма да има изкопни работи, а ще се превключват отклонения на 10 улици.  От 5 до 11 август ще има временни прекъсвания на водоподаването на улиците „Полк. Марков“, „Плиска“, „Абоба“, „Дъбрава“,  „Цоньо Каракашев“, „Енос“, „Ахелой“, „Мидия“, „Мелник“ и..

публикувано на 05.08.24 в 09:08

Помощ за пострадало семейство

Петчленно семейство, което наскоро загуби дома си в разрушителен пожар в кубратското село Савин, ще бъде подкрепено финансово. Инициативата е на служители на община Кубрат и общински съветници. Събраните пари вече са предадени на семейството, уточняват от общината. В подкрепа на семейството се е включила и малката Пламена Скопчанова от Бургас,..

публикувано на 02.08.24 в 08:25

Нов зам. областен управител

Нов заместник областен управител встъпи в длъжност днес, съобщиха от областната администрация в Разград.   Назиф Ибрям Зюлкяр е назначен със заповед на Министерския съвет. Роден е през 1962 година в град Исперих. Завършил е висше образование специалност "Инженерна педагогика" и е магистър "Публична администрация". Той е работил в..

публикувано на 01.08.24 в 16:19

Мерки за безопасност в Разград

От Областната дирекция на МВР-Разград съобщават, че във връзка с футболната среща между ФК “Черно море” и ФК „Апоел“, която ще се проведе днес, на 1 август, от 20:30 часа на стадион “Хювефарма Арена”, предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява. Влизането на стадиона ще се осъществява от входовете,..

публикувано на 01.08.24 в 09:35