Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отново прекъсвания на тока

3
Снимка: ЕРП Север

От 13 май 2020 г. ЕРП Север възстановява планираните ремонтни работи по електроразпределителната мрежа на своята територия. Дейностите бяха преустановени за осигуряване на непрекъснато електрозахранване на клиентите по време на извънредното положение с цел улесняване работата и обучението от дома. През последните два месеца екипите на дружеството следиха за осигуряване на стабилно електрозахранване на клиентите и се отзоваваха при неотложни случаи на повреди по съоръженията.

В изпълнение на ангажиментите по своята лицензионна дейност електроразпределителното дружество ще възобнови стартиралите проекти, заложени в инвестиционната и ремонтната програма за 2020. Приоритетно ще започнат работи по най-належащите проекти и уязвимите за смущения в електрозахранването мрежови региони. Периодите за планираните прекъсвания по съоръженията се предвиждат за минимално необходимото време за извършване на дейностите по профилактика, изграждане и ремонт по мрежата.

Както и по време на извънредното положение, електрозахранването на болниците ще бъде периодично проверявано и поддържано в непрекъснат режим. ЕРП Север няма да извършва планови ремонти в районите на училищата по време на обявените дати за матури през месец юни, а през останалите учебни дни предварително планирани прекъсвания на електрозахранването ще са възможни само след 13:30 часа. Периодите на прекъсвания във връзка с плановите дейности по реконструкция на мрежата се публикуват своевременно на сайта на електроразпределителното дружество.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пехливани мерят сили в народни борби

Традиционните големи народни борби в село Китанчево, община Исперих са насрочени за днес. Очакват се борци както от Лудогорието, така и от Бургас, Добрич, Русе, Разград, Айтос, Дулово, Острово. За първите трима във всяка категория са осигурени парични награди. Пехливаните от Делиормана ще се състезават в няколко възрастови групи. Децата ще се борят в..

публикувано на 24.07.21 в 10:17

15 новозаразени в Североизтока

15 са новите случаи на COVID-19 в Североизточна България, показват данните в Единния информационен партол за изминалото денонощие. 5-ма са заразени в Русенско. По трима са диагностицирани в областите Шумен и Търговище, а по двама – в Разградско и Силистренско. 135 са новите случаи на коронавирус у нас - положителни са 0,73% от направените..

публикувано на 24.07.21 в 08:11

Слънце и облаци

Днес ще преобладава слънчево време, следобед с развитие на купеста облачност. Ще духа слаб северозападен вятър, който следобед ще се обърне от изток-североизток, а по Черноморието ще се усили до умерен. Максимални температури от 26 до 31 градуса, за Варна около 28. Вълнение на морето 1-2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода между 26..

публикувано на 24.07.21 в 07:48

Задължителна ваксина

Гръцкият парламент одобри задължителна ваксинация в здравния сектор. До 1 септември трябва да се ваксинират медици, парамедици, медицински сестри, административни служители, както и всички работещи в звено Бърза помощ. Законът задължава за имунизация както работещите в държавните, така и в частните медицински заведения...

публикувано на 23.07.21 в 12:02

МОН е за присъствено обучение

Една трета от учениците не отделят достатъчно време за учене. Това показват данните от проучване на образователното министерство за дистанционното обучение. Със 70% са се увеличили отсъствията през 2020 г. 38% на сто от учениците не са имали достъп до електронно устройство за онлайн обучение, показва още докладът. Министерството ще настоява..

публикувано на 23.07.21 в 11:18

По 50 лева и през август

Добавка от 50 лева към пенсиите си за август ще получат всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. За целта правителството ще отпусне допълнителни 104 000 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за..

публикувано на 23.07.21 в 10:59

Областните кризисни щабове на крак

Незабавно свикване на областните кризисни щабове за борба с коронавируса разпореди служебният министър на здравеопазването. По време на заседанията от регионалните здравни инспекции трябва да представят приеятия на 15 юли Национален оперативен план за справяне с пандемията и със заложените в него противоепидемични мерки в случай на повишаване..

публикувано на 23.07.21 в 08:15