Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Добри хора събраха 30 000 за Силвия

Снимка: Личен архив

29 304,77 лева събраха хора с добри сърца до края на миналата седмица в благотворителната кампания за Силвия от Шумен. Това съобщи във Фейсбук един от организаторите Цветелина Дочева.

"Семейството не винаги е кръвната връзка. Това са хората в живота ви, които ви искат в техния. Тези, които ви приемат за това, което сте. Тези, които биха направили всичко, за да видят усмивката ви и ви обичат въпреки всичко. Ние с вас ще направим всичко, за да видим усмивката на Силви още по-голяма и искряща от щастие!!!", написа тя.
Радио Шумен припомня, че Силвия е на 35 години с тежка диагноза карцином на стомаха, който прогресира и до момента не се повлиява от лечението в България. Има надежда за успешно лекуване в чужбина, за което обаче семейството не разполага с необходимата сума.

Всеки, който желае да подкрепи прекрасната Силвия да се пребори с коварната болест, може да го направи, като помогне да се съберат средствата за нейното лечение.

БАНКОВА СМЕТКА – ОББ АД
IBAN: BG84UBBS80021059216630
BIC: UBBSBGSF
Силвия Вилиянова Климентова
Silviya Viliyanova Klimentova
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена и трима мъже с COVID-19 в Шуменско

Четирима са новодиагностицираните с COVID-19 в Шуменска област през изминалото денонощие, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са двама мъже и една жена от Шумен и един мъж от с. Пристое. Направени са 13 PCR теста. Към момента общият брой на потвърдени случаи на COVID-19 в Шуменско е 184. От тях 24-ма са в домашна изолация, седем..

публикувано на 07.08.20 в 17:56

В Каменяк отново гори

Отново горят сухи треви в Каменяк, съобщиха слушатели на Радио Шумен. Хората от селото предполагат, че силният вятър е възпламенил малки незагасени от снощния пожар места. Огънят е обхванал дворовете на домове, които не се обитават. На място има един екип огнеборци, които вече са локализирали пламъците, но гасенето продължава. При пожар в..

публикувано на 07.08.20 в 15:59

Решено: Спират водата в четвъртък

Плановите ремонти на ВиК – Шумен ще бъдат на 13 август (четвъртък). Това съобщи за Радио Шумен управителят на дружеството Жанета Панайотова. Без вода за 24 часа ще останат жителите на Шумен, Велики Преслав, Панайот Волов, Белокопитово, Дибич, както и Търговище и близките села, които се захранват от язовир  „Тича“ . „Спирането на водата ще е в 1 ч...

публикувано на 07.08.20 в 15:54
Язовир

Заявките за напояване от „Тича“ остават непроменени

Вода за напояване от язовир „Тича“ ще се използва и през август. За месеца са разрешени 1 млн. кубически метра. Това съобщиха за Радио Шумен от „Напоителни системи“. З а юли разрешеното количество беше същото и беше използвано почти цялото, въпреки падналите валежи. Общо разрешеното за ползване количество вода за август е същото като предходния..

публикувано на 07.08.20 в 15:37

Намериха още дрога у непълнолетен шуменец

Около 15 грама марихуана, таблетка, наподобяваща екстази, две везни, седем семена, вероятно за канабисово растение, и гриндер са намерени и иззети от частен дом в Шумен, обитаван от 17-годишен местен жител. За това съобщават от полицията. От там допълват, че претърсването е предприето в хода на образувано досъдебно производство за притежание на..

публикувано на 07.08.20 в 11:36

ВиК авария

Без вода са абонатите по четири улици в Нови пазар, а причината е авария в района на Средното училище " Васил Левски". Това съобщават от Експлоатационния район – Нови пазар към ВиК – Шумен. Преустановено е подаването към улиците " Любен Каравелов", "Панайот Хитов", "Васил Априлов" и "Братя Миладинови". Очаква се ремонтно-възстановителните дейности..

публикувано на 07.08.20 в 10:53

Чистят крайречния булевард 

3-километровият крайречен булевард във Велики Преслав се чисти основно от растителност. Премахват се храсти, избуяли над мантинелите и ограничаващи видимостта на кръстовищата. Река Дервишка, която минава по цялата дължина на главния път в града, се чисти от дънната растителност, както и от боклуците, хвърлени във водите. Дейностите се извършват..

публикувано на 07.08.20 в 09:48