Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исус и Магдален на лостовете

Снимка: Радио Шумен

Трениращите по шуменските площадки за фитнес на открито са все още единици. Това показа репортерска проверка на Радио Шумен.

Част от завърналите се след края на извънредното положение спортисти се пазиха от КОВИД-19 с дезинфекциращи гелове за ръце или гумени ръкавици. На социалната дистанция разчитаха трениращите Исус и Магдален (на 18 и 24 г.).

„Навън е по-лесно да спазваш дистанция от два метра. Така можеш да си тренираш спокойно. Във фитнеса когато има много хора,  няма как да спазваш дистанция. По-опасно е там“, каза Исус.

„В закритите зали се притеснявам повече. Много хора са там, изпотяват се. На лостовете идваме по двойки и е по-добре“, добави Магдален.

Съоръженията за уличен фитнес бяха премахнати от забранителния списък на кмета на Община Шумен Любомир Христов. В документа, издаден в началото на седмицата, се посочват ограниченията, въведени заради извънредната епидемиологична обстановка у нас. Разрешено е и посещението на детските площадки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмична прогноза за времето

През периода 2-8 септември облачността ще е променлива, най-често сутрин намаляваща до слънчево време, а през втората половина от деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен със северна компонента.  Минималните температури най-често ще са 15°-20°,..

публикувано на 01.09.24 в 16:37

Смени в ДПС в Шумен и Търговище

Турхан Каракаш е избран за временно изпълняващ длъжността председател на Областния съвет на ДПС в Шумен. Той заема мястото на Недрет Халил. За промяната, направена на 27 август с решение на Централното оперативно бюро на ДПС, потвърди пред Радио Шумен самият Каракаш.  "Аз ще остана на поста  до провеждането на извънредна областна конференция, като е..

публикувано на 01.09.24 в 15:41

Номинации за изборите

Боян Чуков е номинацията на Общинската конференция на БСП- Шумен за водач на листата за народни представители на партията за предстоящите избори за Народно събрание. Решението е взето на провелата се вчера общинска конференция на партията, съобщиха от регионалната структура.  Боян Чуков събра най-много номинации след проведените събрания на..

публикувано на 01.09.24 в 15:03

БСП- Шумен с нов лидер

Павел Караиванов е новият председател  на Българската социалистическа партия (БСП) в Шумен. Изборът е станал на проведената на 31 август общинска конференция, съобщиха от регионалната структура на партията. С дългогодишен опит в политиката и обществените дейности, Караиванов поема ръководството на местната организация с амбицията да укрепи позициите..

публикувано на 01.09.24 в 13:42

Живата история

Днес закриват шестия Национален събор на военноисторическите групи край Велики Преслав, който в рамките на три поредни дни привлече десетки зрители и събра участници от цялата страна.  Военна моторизирана техника беше включена във възстановките. Със звукови и пироефекти бяха пресъздадени моменти от исторически битки, водени от български войни през..

публикувано на 01.09.24 в 12:34

Времето в неделя

И днес облачността ще е по- често значителна. Сутринта само в Югоизточна България все още ще превалява дъжд.  Процесите временно ще затихнат, дори на места облачността ще се разкъса, но следобед отново ще има условия за развитие на купеста и купесто- дъждовна облачност и в североизточните райони и по Черноморието се очакват краткотрайни валежи, на..

публикувано на 01.09.24 в 06:14

Д-р Свилен Арнаудов е първи в конкурса

Д-р Свилен Арнаудов   получи днес най-висока оценка – 5,20, по време на последния етап от конкурса за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен, който предвиждаше събеседване с тримата кандидати. Той е досегашен шеф на КОЦ-а. Втори в надпреварата е д-р Румен Генов - специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, с 5,07...

публикувано на 30.08.24 в 16:33