Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Директор от Попово с награда

Снимка: РУО Търговище

Директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в Попово Теменуга Тодорова получи днес наградата на Министерството на образованието и науката „Свети Иван Рилски”.

Отличието ѝ беше връчено от началника на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева. То е за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в развитието на българското образование. В мотивите за присъждането на наградата е записано, че Теменуга Тодорова е проявила креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредното положение в страната, свързано с разпространението на COVID-19.

Освен това от тази учебна година гимназия „Никола Пушкаров“ е иновативно училище. Чрез проекта „Виртуална разходка“ атрактивно се организират учебни часове в исторически музеи и библиотеки. Към настоящия момент училището подготвя следващия дългогодишен проект „Зелени кариери – професии за устойчиво бъдеще“.

Теменуга Тодорова и останалите четирима директори от страната, удостоени с приза тази година, ще бъдат лично поздравени от Министерството на образованието и науката навръх 24 май в Рилския манастир, където ще бъдат осветени получените отличия – икони на светеца.ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ за бизнеса

6320 работни места са запазени по схемата 60/40 в община Търговище, 22 са фирмите, получили финансова помощ. Това каза кмета на Общината д-р Дарин Димитров по време на посещението на премиера Бойко Борисов в стъкларските заводи край Търговище. Сред тях са както големи производители като заводите за стъкло, така и средни и малки предприятия от..

публикувано на 24.09.20 в 15:20
Снимката е илюстративна

15 шивачки с COVID-19

17 нови случаи на коронавирус са регистрирани днес в Търговищко, информират от Областната администрация. 15 от новозаразените работят в шивашка фирма в Търговище. Всички диагностицирани са жени на възраст между 28 и 62 години от няколко населени места в община Търговище. Те са изследвани профилактично заради предишни случаи на COVID-19 в..

публикувано на 24.09.20 в 13:44

Премиерът нагледа АМ "Хемус"

Министър-председателят Бойко Борисов направи днес оглед на участъка между пътен възел „Буховци“ и пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“. „Само този участък ще скъсява пътя от София от Варна с половин час“, изтъкна Борисов. Трасето е с дължина 16,32 км. То ще се състои от две ленти за движение, две ленти за изпреварване, две аварийни ленти,..

публикувано на 24.09.20 в 12:07

Седем нови случая в Търговище

Седем нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Търговищко, информират от Областната администрация. В инфекциозното отделение на МБАЛ – Търговище са хоспитализирани трима души - 73-годишна жена от Лиляк и 79-годишният ѝ съпруг (синът им е заразен от 17 септември), и жена на 79 години от село Маково. Други два..

публикувано на 23.09.20 в 16:18

Откриват обновена чешма

С „Джумалийско рандеву“ тази вечер в Търговище официално ще бъде открита обновената чешма „Момченцето с кучето“. Емблематичната за града чешма беше възстановена със средства и по инициатива на Ротари клуб. Сменена е водопроводната инсталация, укрепени са основите и е изграден нов постамент. Поставени са нови чучури и информационна табела. Чешмата..

публикувано на 23.09.20 в 16:15

САЩ финансира ремонт на градини

Две детски градини в Търговище ще бъдат обновени по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. Това са Детска градина № 6 „Пролет“ и сграда „Славейче“ на Детска градина № 11 „Звънче“. Очаква се ремонтните дейности да започнат в края на тази или началото на следващата година. Те ще бъдат..

публикувано на 23.09.20 в 15:17

Строят площадка за кучета

Площадка за домашни любимци ще бъде изградена в Попово със средства, събрани от такса „куче“. Ще има обособени две зони – за малки и за големи четириноги домашни любимци. Планирано е теренът да бъде ограден с мрежа с височина до 2 метра. Ще бъдат монтирани съоръжения за игра и тренировки на кучетата, пейки и беседки за стопаните, а също и..

публикувано на 23.09.20 в 12:28