Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов шеф на Районното управление

Снимка: ОДМВР - Търговище

Ст. инсп. Станчо Ганчев е временно преназначен на длъжност началник на Районно управление -Търговище със заповед на министъра на вътрешните работи от 19 май 2020 г., съобщават от полицията.

Досега той бе началник на група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ в отдел „Криминална полиция“ при Областната дирекция на МВР – Търговище.

Станчо Ганчев започва работа в системата на МВР на 1.11.2004 г.  на длъжност „разузнавач I-ва степен“ в сектор „ПИП“ и досега е работил в този сектор при областната дирекция, като от 11.08.2014 г. е назначен за началник на група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ в него.

Завършил е висшето си образование в Академията на МВР през 2004 г. със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. През 2010 г. е завършил магистратура във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност "право". 40-годишен.

Досегашният впд началник на РУ-Търговище гл. инсп. Иван Александров със заповед на министъра на вътрешните работи вече заема титулярната си длъжност началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР-Търговище.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

3500 лева от Фонд "Инвитро"

Двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище могат да подават заявления във втория прием за финансово подпомагане. Документи се приемат до 4 октомври в Центъра за административно обслужване на общината.  Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Това е с 1000 лв. повече след приетите в началото..

публикувано на 10.09.24 в 08:39

Обновяват детски площадки

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище, съобщават от общината. В ход е ремонт на поредна детска площадка в града.  На Общинското предприятие „Флора“ е възложено обновяването на зоната за игра до блока ул. „Кюстенджа“ № 79. В момента служителите премахват старите детски съоръжения. На тяхно място ще бъдат поставени нови люлки,..

публикувано на 10.09.24 в 08:29

Арестуваха насилник на жена

Млад мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от търговищката полиция. На 6 септември около 10:15 часа в полицейското управление е получен сигнал, че мъж от с. Лиляк е нанесъл побой на жена. Двамата живеят на семейни начала. От ударите на жената е причинена лека телесна повреда.  По случая е започнато  досъдебно производство.

публикувано на 09.09.24 в 12:44

Спасиха къща от огъня

80 кв. м покривна конструкция на стопанска постройка са изгорели вчера в с. Станец. Това съобщават от търговищката полиция. Пожарът възникнал около 17:40 часа на 4 септември. Погасен е от екип на пожарната в Омуртаг. Спасена от огъня е къщата.  Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 05.09.24 в 09:26

Освежиха пейки и люлки

Освежени са парковото оборудване и детските съоръжения за игра в местността „Парка“ край Търговище. Дървените пейки и маси там са боядисани, а счупените части са подменени с нови. Обновен е и дървеният мост, съобщават от общинската администрация. Местността „Парка“ е сред любимите за отдих на търговищенци, а оттам минава и маршрутът за..

публикувано на 04.09.24 в 12:10
Язовир

Достатъчно водни запаси

Въпреки трайното засушаване, гoлeмитe язoвиpи в Търговищко имaт дocтaтъчнo вoдни зaпacи, зa дa oбcлyжaт пoтpeблeниeтo в областта, a peĸитe ca пpoвoдими. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.  На заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия е отчетено, че съcтoяниeтo нa язoвиpитe в oблacттa ce cлeди..

публикувано на 04.09.24 в 08:54
Първо СУ

4.4 милиона за школски ремонт

4.4 млн. лв. ще струва ремонтът на Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Средствата са осигурени по Националния план за възстановяване и устойчивост. Докато се извършват строителните работи, учениците ще бъдат разпределени в други 4 учебни заведения, каза за Радио Шумен директорът на училището Мария Манева.  "Ще има сутрин за..

публикувано на 03.09.24 в 08:46