Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трети заместник на кмета

С награждаване на учители и читалищни дейци по повод 24 май започна заседанието на Общинския съвет в Тутракан.

Управителят на болницата д-р Богомил Бойчев представи отчет за първото тримесечие и отново изтъкна кадровия дефицит. Кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов информира за поредното дарение за лечебното заведение в крайдунавския град – 100 контейнера за биологично опасни отпадъци.

Община Тутракан вече ще има трети заместник-кмет, който ще бъде с ресор общинска собственост и териториално селищно устройство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сеч в резервата "Сребърна"

Инвазивни растителни видове ще бъдат премахнати от територията на резервата „Сребърна“. Това съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и води в Русе. Това са явор негундо, гледичия и пенсилвански ясен. Растящите сред тях единични дървета от местни видове като бяла върба и полски бряст няма да бъдат отсичани. Участъкът, който ще се..

публикувано на 16.07.20 в 14:20

Спорт за всички възрасти

„Изскачащ“ парк (POP-UP Park), организиран от Сдружението „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, се появи в Силистра. Той отправя атрактивна покана към хора от всички възрасти да практикуват спортни дейности пред сградата на Бизнес инкубатора в Силистра. Така малки и големи бяха провокирани да се движат повече и да преосмислят начина, по който използват..

публикувано на 16.07.20 в 11:37

Жена е новият случай в Силистренско

Жена от Дулово е новият заразен с коронавирус в област Силистра, съобщиха от РЗИ. В понеделник тя е постъпила в многопрофилната болница в Силистра с температура, главоболие и повръщане, което е станало повод за провеждане на лабораторен тест. В сряда той е доказал наличие на CОVID-19. В процес на проверка са нейните контакти и евентуалният източник..

публикувано на 16.07.20 в 09:47

Деца поискаха безопасна ваканция

Съвместна инициатива по пътна безопасност, наречена „Безопасна ваканция“ , проведоха днес в Тутракан деца от Общинския център за извънучилищни дейности и пътни полицаи от Районното управление в града, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. На една от оживените улици с помощта на полицейските служители децата раздаваха цветя и..

публикувано на 15.07.20 в 14:42

Горяха кола и къща

Пожар в лек автомобил „Фолксваген“ са погасили вчера служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Силистра. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че автомобилът се е запалил на пътното платно вследствие на късо съединение. Произшествието е станало в областния център около 09:00 часа. Огънят унищожил..

публикувано на 15.07.20 в 09:52

Пиян без книжка в гонка с полицията

36-годишен водач е задържан, след като шофирал в нетрезво състояние и без книжка и направил опит да избегне полицейска проверка. От Областната дирекция на МВР-Силистра съобщиха, че са го засекли вчера около 21:00 часа в село Йорданово. Полицейски служители подали знак за спиране към лек автомобил „Опел“. Той не се подчинил и направил опит да..

публикувано на 14.07.20 в 10:14
Снимката е илюстративна.

И в Силистра протестираха

Със символична проява на стълбите към парка със старата турска крепост „Меджиди табия“ силистренци се присъединиха към протестите в страната с искания за оставката на правителството и главния прокурор. Поискана беше и оставката на министъра на вътрешните работи. Участваха граждани с различни политически убеждения, но проявата бе окачествена като..

публикувано на 13.07.20 в 18:42