Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отварят детските кътове в Разград

Снимка: Радио Шумен

Детските площадки и пенсионерските клубове в Разград отварят отново. Това става със заповед на кмета на общината Денчо Бояджиев.

От 1 юни се разрешават извънкласните занимания в занимални, клубове и детски центрове. Също от понеделник ще е позволено използването на детските площадки и съоръжения.

Дейност ще могат да развиват и пенсионерските клубове при спазване на всички противоепидемични мерки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шампионската купа - на площада

Новата лятна инициатива на Община Разград „Танцувай с нас” стартира тази седмица. Тя ще се провежда всеки четвъртък от 18,00 ч. пред Общинския културен център (Новия театър). Ще участват любителските танцови състави, клубовете и школите по танци. Разградчани ще могат да разучават български хора, канго джъмпс и салса, латино ритми. Първото издание..

публикувано на 09.07.20 в 11:36

Младеж се удави в язовир в Разградско

20-годишен младеж от Лозница се е удавил в изкуствен водоем в землището на село Синя вода. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът е получен вчера в ранния следобед на телефон 112. Служителите на реда установили, че младият мъж отишъл до съоръжението, което е собственост на „Напоителни системи“, с по-малкия си брат и..

публикувано на 09.07.20 в 09:54

Условна присъда за наркодилър

Условна присъда от 18 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишен мъж, разпространявал наркотици. Той ще трябва да плати и глоба от 2500 лева, както и над 800 лева съдебни разноски. Това постанови окончателно Окръжният съд в Разград, след като одобри сключено споразумение между подсъдимия и прокуратурата. През август 2018 г. в..

публикувано на 08.07.20 в 16:46

Четири нови случая в Разградско

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция, единият потвърден случай е жена на 56 години от Исперих. Потърсила е медицинска помощ  днес, 8 юли, в УМБАЛ „Канев“ - Русе, където е хоспитализирана в Отделението по инфекциозни болести. Жената е с придружаващо..

публикувано на 08.07.20 в 14:40

Турски гражданин с пробация

По одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Разград е наложено наказание „Пробация“ на турски гражданин за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19. 30-годишният мъж се е признал за виновен, отказал се от разглеждане на делото срещу него по общия ред   и е приел да търпи наказание „Пробация“ с..

публикувано на 08.07.20 в 14:27

Условна присъда за дрога

21-годишен жител на Исперих получи условна присъда за разпространение на наркотици. Това стана, след като Разградският окръжен съд одобри споразумението, постигнатото между Окръжната прокуратура, подсъдимия и неговия адвокат. На 29 август 2018 г. в Исперих младият мъж държал в дома си близо 14 грама от три вида наркотични вещества – марихуана,..

публикувано на 08.07.20 в 13:07

Хулиган налита на бой

19-годишен жител на Кубрат е наказан по Указа за борба с дребното хулиганство. За това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. В нощта срещу вторник пред питейно заведение в Кубрат пияният младеж влязъл в пререкание с 32-годишен мъж и две жени на 23 и 54 години. Тийнейджърът ритал мъжа по тялото и ударил по-възрастната жена с мобилен..

публикувано на 08.07.20 в 10:53