Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Деца рисуваха родния град

4
Снимка: Община Търговище

Общо 60 деца се включиха в конкурса за рисунка „Моето красиво Търговище“, обявен от местната администрация по повод 1 юни. Участниците бяха разпределени в три възрастови категории: от 4 до 6 години; от 7 до 10 години и от 11 до 15 години.

Победителите и подгласниците във всяка от категориите получават предметни награди, а всички останали ще получат диплом за участие. Призьорите бяха определи от експертно жури.

Победител в първата възрастова категория е Катрин Дончева, на 5 години. Неин подгласник е Георги Александров, също на 5 години. Във втората възрастова група печели Елеонора Колева, на 10 години. Подгласник е 9-годишната Николета Петрова. В най-голямата възрастова категория победител е Антоанета Йорданова, на 13 години, а подгласник – Гергана Габровска, на 15 години.

Други 16 деца получават поощрителни награди от Община Търговище, Художествена галерия „Никола Маринов“, Регионален исторически музей - Търговище, Държавен куклен театър - Търговище и Архиерейското наместничество. Списък на наградените е публикуван в сайта на местната администрация: https://www.targovishte.bg/news/PROTOKOL.pdf

Всички участници могат да получат наградите и дипломите си от централния вход на Община Търговище на площад „Свобода“:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Магистралата се строи по план

Първи пласт асфалт е положен върху 3 км от трасето на автомагистрала "Хемус" в участъка между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“. Това съобщи ръководителят на обекта инж. Петър Попов по време на огледа на трасето, извършен от областния управител на Търговище Митко Стайков. Приключени са изкопните и насипните работи, полагат се основните земни..

публикувано на 03.07.20 в 20:04

Четирима роднини заразени с коронавирус

Четири нови положителни проби за коронавирус са установени в търговищкото село Голямо Ново, съобщават от Областната администрация – Търговище. Заболелите са трима възрастни и 4-годишно дете, всички те са членове на семейството на 46-годишната жена, диагностицирана с COVID-19  и хоспитализирана в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница в..

публикувано на 03.07.20 в 19:51

Катастрофа затруднява движението

Катастрофа е станала днес по обяд на изхода от Търговище в посока Боаза към Омуртаг. Движението на МПС е затруднено малко преди Белия кон, видя репортер на Радио Шумен. На мястото на инцидента има полицейски екипи. Движението е затруднено, водачите да преминават с повишено внимание, предупреждават от полицията.

публикувано на 03.07.20 в 13:38

Ударно чистят дерета

Започна почистването на дерета в различни населени места в Търговище. Дейностите се извършват от Общинското предприятие БКС. Вече е почистен 250-метров участък на дерето в село Васил Левски. С багер са премахнати наносите от коритото с цел подобряване на проводимостта. Екипите на БКС в момента работят в квартал "Бряг". Там машинно се..

публикувано на 03.07.20 в 12:07

Отварят битака в Търговище

От утре „Общински пазари“ – Търговище възобновява провеждането на ежеседмичния пазар за промишлени стоки и автомобили. От общинската администрация съобщиха, че той ще се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Работното време е от 7.30 до 14.30 ч. Влизането и излизането ще стават по определен маршрут. На място ще бъдат..

публикувано на 02.07.20 в 14:16

Един случай в Търговищко

За случай на средно тежка клинична форма на COVID-19 съобщават от РЗИ -Търговище. Жена е на 46 години от село Голямо Ново. За случая е било съобщено от болницата тази сутрин. В лечебното заведение пациентката е била хоспитализирана на 30 юни. Направен й е бърз тест, който вчера е дал положителен резултат. Заразената живее с още 4 души. Членовете..

публикувано на 02.07.20 в 13:55

Горяха къща и стопански двор

Няколко ярета, 150 кв. м покривна конструкция на постройката и около 35 кв. м от покривната конструкция на къщата, както и фураж и дърва за огрев са унищожени при пожар в антоновското село Коноп, съобщиха от полицията в Търговище. Инцидентът е станал вчера сутринта. Причините са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 02.07.20 в 12:00