Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Книжки за всички

4
Снимка: Община Разград

Книжки с приказки получиха всички, които днес тръгнаха на детска градина в община Разград. Заради противоепидемичните мерки традиционните тържества за Деня на детето не бяха организирани.

Семействата, които са подпомогнати от общинския фонд "Ин витро" също получиха подарък от общината. 10 са вече децата в регистъра на родените по фонда. Най-големите сред тях са на 5 години, а двете най-малки са родени през януари 2020 г. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Още два случая в Разградско

Два нови  случая на COVID-19 са регистрирани за последното денонощие в Радградско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са мъж на 19 години и жена на 62, и двамата от  Исперих. Приети са във Вътрешното отделение на местната болница. Двамата пациенти  са изолирани. 19-годишният младеж не съобщава за..

публикувано на 16.07.20 в 13:45

Лято в читалището

В ритуалната зала на читалището в Кубрат бе даден стартът на летните занимания с деца, които ще продължат до 31 август. Сформирани бяха четири групи: по рисуване с ръководител Димитър Атанасов, по танци - Гинка Панчева, творческо ателие - Диана Илиева и пеене - Гинка Денчева. Заниманията ще се водят всяка седмица от понеделник до четвъртък, от..

публикувано на 16.07.20 в 12:40

Да помогнем на човек в беда

53-годишният Байдън Мехмедов от Разград е в беда и се нуждае от подкрепата на своите съграждани. Дълги години той е работил като строител, но преди четири години получава спинален инсулт, който преобръща живота му и оттогава е прикован към леглото. Вследствие на мозъчно-съдовата болест има тежко изразени двигателни нарушения, като долната..

публикувано на 16.07.20 в 09:32

Разкрасяват Разград

100 нови кошчета за смет поставят служители на ОП “Паркстрой“, завършват и лятното засаждане на цветя в Разград, съобщават от местната администрация. През последните години обновяване на кошчетата не е извършвано, затова   със средства от общинския бюджет е закупено по-голямо количество - 100 съда за смет, подходящи за градинки и обществени..

публикувано на 15.07.20 в 14:35

Пенсионерка мята 4000 през терасата

81-годишна жена от Разград станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията. Около 13.30 ч. на 14 юли тя получила обаждане по стационарния телефон от представящ се за полицейски служител мъж. Непознатият успял да заблуди възрастната жена, че се провежда полицейска операция за залавяне на телефонни измамници и е необходимо тя да окаже..

публикувано на 15.07.20 в 12:14

Семейство с дете пострада на пътя

Четирима души пострадаха при катастрофа на главен път Е-70. Това съобщиха от разградската полиция. Около 23.50 ч. на 14 юли на изхода на Разград до бензиностанция “Петрол“ товарен камион „Волво“ с прикачено ремарке тип гондола се включва с ляв завой на пътя Варна – Русе и отнема предимството на лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 35-годишна..

публикувано на 15.07.20 в 11:49

Отменят емблематични културни събития

Отменят се Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко, съобщават от общинската администрация в Разград. Причина за премахването им от календара тази година са усложненията от извънредната епидемична обстановка в страната. Двете културни събития са сред емблемите на Община Разград, но провеждането им може да подложи на риск..

публикувано на 14.07.20 в 17:28