Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Златна ябълка" за Никола Козлево

Община Никола Козлево с приз "Златна ябълка"
Снимка: Община Никола Козлево

Община Никола Козлево е сред тазгодишните носители на наградите „Златна ябълка“, организирани от Националната мрежа за децата. Администрацията получава приз в категорията „Община“ заради системния подход и грижа към уязвимите групи, реализираните инфраструктурни проекти в полза на децата и провежданата политика срещу отпадане от училище и подкрепа на децата в риск.

В десетото издание на „Златната ябълка“ са получени 47 номинации. Награди традиционно се връчват в категориите „Герой на децата“, „Училище“, „Болница“, „Община“, „Журналист“, „Благотворител“. Тази година за първи път Националната мрежа за децата въведе и нова категория – „Детска организация“.

Целта е да се отличат граждански организации, които със своята дейност са оказали положително въздействие върху децата и семействата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и детските права. Носител на приза в категорията стана фондацията „Живот със синдром на Даун“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъжд и гръмотевици следобед

Между 20 и 22 градуса бяха измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България, като най-хладно беше в Шумен, а най-топло – по поречието на Дунав. Преди обед над региона ще преобладава слънчево време. Около и след обед ще има условия за купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Не са изключени и градушки. Ще духа слаб до..

публикувано на 07.07.20 в 08:10

Планово без ток

Подмяната на електромери в Шумен и общините Велики Преслав, Нови пазар, Хитрино, Каолиново и Смядово продължава до 20 юли. Поради тази причина между 8,30 ч. и 17,30 ч. в населените места са възможни смущения в електрозахранването, като те ще са с продължителност около 30 минути. В Шуменска област днес от 9 ч. до 16 ч. ток няма да има в някои..

публикувано на 07.07.20 в 07:42

И Черенча на сухо

На воден режим от днес официално е шуменското село Черенча. Това съобщи кметът Ахмед Мехмедов, който подписа документ за целта с ВиК - Шумен. Населеното място е разделено на две части, в които вода ще се подава веднъж на 24 часа. „Проблеми с водата имаме месеци наред, причина за това е ниското ниво на общия сондаж, от който черпят още селата Лозево,..

публикувано на 06.07.20 в 17:04

Спорт и танци в Шумен

Седмица на движението под мотото „Раздвижи се с Общински Младежки Съвет се организира за трета поредна година в Шумен. Това съобщават от общинската администрация. След дългите месеци на изолация младите хора в Шумен организират богата програма от спортни инициативи, които ще се проведат   във времето от 8 до 12 юли. В сряда на 8 юли, пред Паметника на..

обновено на 06.07.20 в 16:17

Приключва прибирането на ечемика

До края на седмицата се очаква да приключи жътвата на ечемика в Шуменско. Това съобщиха за Радио Шумен от Областната дирекция „Земеделие“. Реколтирани са близо 89 на сто от засетите над 79 300 декара. Продукцията до момента е 31 137 тона, а средният добив е 392 килограма от декар. На 100% е приключила жътвата на ечемика в общините Велики Преслав,..

публикувано на 06.07.20 в 16:13

Свободни места в университета

Прием на документи за свободните места в Шуменския университет обявяват от висшето училище. Желаещите могат да кандидатстват за обучение в 26 специалности, сред които българска филология, българистика и медии, история и география, археология, компютърни информационни технологии, икономика и математика, медицинска химия, растителна защита, геодезия..

публикувано на 06.07.20 в 16:10

БСП иска безплатни градини

„През следващите 4 години от мандата на новото общинско ръководство на БСП - Шумен ще продължим да отстояваме предложенията за премахване на таксите за детска ясла и градина в Общината, както и за създаване на общински фонд, чрез който гражданите да могат да кандидатстват с проекти за облагородяване на градската среда.“ Това каза в интервю за..

публикувано на 06.07.20 в 15:10