Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По-добре децата у дома

Малко повече от половината деца в седемте детски ясли в Шумен са посетили забавачките в първия ден след карантината. От записаните 607 малчугани в яслите са се завърнали 319. При предварителните проучвания голяма част от родителите са изявили желание да пуснат децата си на ясла от началото на следващата седмица. Това каза днес заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности на община Шумен д-р Светлана Маркова. Тя посъветва по възможност децата с хронични заболявания да останат още малко вкъщи.

"Освен заразяването между децата, които са най-защитената група, имаме цъфтеж на дървета и треви, както и засилена дезинфекция в самите сгради.  Затова препоръчваме, ако има кой да гледа децата, нека си останат вкъщи", каза д-р Светлана Маркова.

Проверките на инспекторите от РЗИ – Шумен в първия работен ден на яслите след дългото прекъсване са установили, че са спазени всички противоепидемични мерки, каза още д-р Маркова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Центърът на Шумен без вода

Централната част на Шумен е без вода заради внезапно възникнала авария на улица "Силистра". До 17 ч. подаване няма да има в района на Кооперативния пазар и Добруджанския квартал.   Пробивът е на вътрешната водопроводна мрежа в града и в момента екипи на водното дружество вече са на място и работят, каза за Радио Шумен главният инженер..

публикувано на 09.07.20 в 12:24

Бременната жена е новият случай

Бременната жена от върбишкото село Иваново е новият потвърден случай на коронавирус в Шуменска област за вчерашния ден. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. От там припомнят, че жената е изследвана в Многопрофилната болница в Търговище и е изписана с предписание за домашна изолация. За случая беше съобщено още снощи..

публикувано на 09.07.20 в 10:00

Дърва навреме

6650 домакинства от Североизточна България вече са получили заявените от тях дърва за следващия отоплителен сезон. 18-те стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие са доставили близо 40 000 пространствени кубически метра. 8165 кубически метра са разпределени между 1200 домакинства в Шуменска област, а 7144 – в Търговищко,..

публикувано на 09.07.20 в 09:37

ВМРО с екоакция

Инициатива под надслов „Нека направим своя град по-чист и уютен“ започват   младежите от ВМРО-БНД в  Шумен. Идеята им е да помогнат на гражданите и на Община Шумен с окосяването на тревните площи. Те призовават гражданите да се включат или да сигнализират за неокосени тревни площи в районите на пенсионерските клубове и на детските площадки...

публикувано на 09.07.20 в 09:24

Футболен фен и бременна с COVID-19

Мъж на 25 години от Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от направения му PCR тест е получен късно снощи. Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в София. До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт...

публикувано на 09.07.20 в 09:12
МБАЛ - Велики Преслав

Конкурс за нов управител

Обявиха конкурс за управител на МБАЛ - Велики Преслав.

публикувано на 08.07.20 в 15:30

Река Провадийска потече оранжева

РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция провериха сигнал за оцветяване на река Провадийска. В проверката участваха и експерти от Регионалната лаборатория към ИАОС (РЛ) и представители на „ВиК – Шумен“ ООД. Сигналът е за оцветяване на реката от градската канализация на Каспичан, която няма изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция за..

публикувано на 08.07.20 в 14:34