Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Доброволци спипаха топ бракониер на "Тича"

7
Снимка: Стефан Гочев - ЦРОО

Поредна акция на Централната рибно-опазваща организация беше проведена тази нощ но язовир "Тича", при която бе задържан  един от топ бракониерите на Шумен. Това съобщи Стефан Гочев от организацията.

След няколко часа наблюдение от доброволците на ЦРОО на язовир "Тича" с оглед получена информация, съвместно с полицейски екипи е спрян за проверка лек автомобил. При проверката в автомобила бяха намерени надуваема лодка и найлонови чували, съдържащи 7 хрилни мрежи заедно с уловената в тях риба. На място бяха извикани служители на ИАРА - Шумен", обясни Стефан Гочев.

Общото количество уловена риба е 80 кг. - каракуда. Тя е предадена на Дома за стари хора.

На бракониера са съставени 5 акта за установени нарушения – 3 по Закона за рибарството и аквакултурите и 2 по Закона за движение по пътищата.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Центърът на Шумен без вода

Централната част на Шумен е без вода заради внезапно възникнала авария на улица "Силистра". До 17 ч. подаване няма да има в района на Кооперативния пазар и Добруджанския квартал.   Пробивът е на вътрешната водопроводна мрежа в града и в момента екипи на водното дружество вече са на място и работят, каза за Радио Шумен главният инженер..

публикувано на 09.07.20 в 12:24

Бременната жена е новият случай

Бременната жена от върбишкото село Иваново е новият потвърден случай на коронавирус в Шуменска област за вчерашния ден. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. От там припомнят, че жената е изследвана в Многопрофилната болница в Търговище и е изписана с предписание за домашна изолация. За случая беше съобщено още снощи..

публикувано на 09.07.20 в 10:00

Дърва навреме

6650 домакинства от Североизточна България вече са получили заявените от тях дърва за следващия отоплителен сезон. 18-те стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие са доставили близо 40 000 пространствени кубически метра. 8165 кубически метра са разпределени между 1200 домакинства в Шуменска област, а 7144 – в Търговищко,..

публикувано на 09.07.20 в 09:37

ВМРО с екоакция

Инициатива под надслов „Нека направим своя град по-чист и уютен“ започват   младежите от ВМРО-БНД в  Шумен. Идеята им е да помогнат на гражданите и на Община Шумен с окосяването на тревните площи. Те призовават гражданите да се включат или да сигнализират за неокосени тревни площи в районите на пенсионерските клубове и на детските площадки...

публикувано на 09.07.20 в 09:24

Футболен фен и бременна с COVID-19

Мъж на 25 години от Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от направения му PCR тест е получен късно снощи. Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в София. До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт...

публикувано на 09.07.20 в 09:12
МБАЛ - Велики Преслав

Конкурс за нов управител

Обявиха конкурс за управител на МБАЛ - Велики Преслав.

публикувано на 08.07.20 в 15:30

Река Провадийска потече оранжева

РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция провериха сигнал за оцветяване на река Провадийска. В проверката участваха и експерти от Регионалната лаборатория към ИАОС (РЛ) и представители на „ВиК – Шумен“ ООД. Сигналът е за оцветяване на реката от градската канализация на Каспичан, която няма изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция за..

публикувано на 08.07.20 в 14:34