Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търговище ще светне

Снимка: архив, БГНЕС

Извънредно заседание на Общинския съвет в Търговище ще се проведе в понеделник. Единствената точка в дневния ред е приемането на решение за сътрудничество между Община Търговище и партньор по проекта за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в Търговище. Това е необходимо изискване, за да може да продължи оценяването на разработката. В докладната, внесена от кмета Дарин Димитров, се предлага партньор на администрацията да е норвежко дружество.

По проекта се предвижда монтиране на умно осветление в Търговище и кварталите "Въбел" и "Бряг". Ще бъдат поставени енергийно ефективни LED лампи, които консумират по-малко електроенергия. Общият размер на финансовата помощ по Програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" може да бъде от 200 000 до 600 000 евро. Няма изискване за съфинансиране от страна на Общината.ВИЖТЕ ОЩЕ

Трагедия с жена от Търговище

Мъж от Сливен е задържан за убийство на 48-годишна жена от Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Сливен. Това съобщиха от БТА. На 4 юли 54-годишният мъж е причинил смъртта на жената, като обвинението е за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин - чрез удушаване, съобщиха от Окръжната прокуратура в Сливен. Мъжът е..

публикувано на 06.07.20 в 12:13

Магистралата се строи по план

Първи пласт асфалт е положен върху 3 км от трасето на автомагистрала "Хемус" в участъка между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“. Това съобщи ръководителят на обекта инж. Петър Попов по време на огледа на трасето, извършен от областния управител на Търговище Митко Стайков. Приключени са изкопните и насипните работи, полагат се основните земни..

публикувано на 03.07.20 в 20:04

Четирима роднини заразени с коронавирус

Четири нови положителни проби за коронавирус са установени в търговищкото село Голямо Ново, съобщават от Областната администрация – Търговище. Заболелите са трима възрастни и 4-годишно дете, всички те са членове на семейството на 46-годишната жена, диагностицирана с COVID-19  и хоспитализирана в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница в..

публикувано на 03.07.20 в 19:51

Катастрофа затруднява движението

Катастрофа е станала днес по обяд на изхода от Търговище в посока Боаза към Омуртаг. Движението на МПС е затруднено малко преди Белия кон, видя репортер на Радио Шумен. На мястото на инцидента има полицейски екипи. Движението е затруднено, водачите да преминават с повишено внимание, предупреждават от полицията.

публикувано на 03.07.20 в 13:38

Ударно чистят дерета

Започна почистването на дерета в различни населени места в Търговище. Дейностите се извършват от Общинското предприятие БКС. Вече е почистен 250-метров участък на дерето в село Васил Левски. С багер са премахнати наносите от коритото с цел подобряване на проводимостта. Екипите на БКС в момента работят в квартал "Бряг". Там машинно се..

публикувано на 03.07.20 в 12:07

Отварят битака в Търговище

От утре „Общински пазари“ – Търговище възобновява провеждането на ежеседмичния пазар за промишлени стоки и автомобили. От общинската администрация съобщиха, че той ще се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Работното време е от 7.30 до 14.30 ч. Влизането и излизането ще стават по определен маршрут. На място ще бъдат..

публикувано на 02.07.20 в 14:16

Един случай в Търговищко

За случай на средно тежка клинична форма на COVID-19 съобщават от РЗИ -Търговище. Жена е на 46 години от село Голямо Ново. За случая е било съобщено от болницата тази сутрин. В лечебното заведение пациентката е била хоспитализирана на 30 юни. Направен й е бърз тест, който вчера е дал положителен резултат. Заразената живее с още 4 души. Членовете..

публикувано на 02.07.20 в 13:55