Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видео разпити по интернет

4
Шуменски окръжен съд
Снимка: Шуменски окръжен съд

Монтажът и тестването на най-новата придобивка в Шуменския окръжен съд приключи. Става дума за система за видеоконференция в зала 9. Тя включва камери с висока резолюция, три петдесет и пет инчови телевизора, пулт за управление.

Окръжният съд е в Шумен е сред двайсетте, които се сдобиха с модерната техника. Наличието й ще улесни работата на магистратите и през нея ще могат да се провеждат разпити на свидетели и вещи лица в страната и чужбина. Новата система дава техническа възможност и за видеоконферентна връзка с местата за лишаване от свобода. Тя е единствена на територията на съдебния окръг и ще може да бъде ползвана от всички органи на съдебна власт. Осигурена е по съвместен проект на Министерството на правосъдието и Висшия съдебен съвет.

От съда съобщиха още, че заради пандемията всички зали са оборудвани с предпазните екрани. Изработени са от алуминиеви профили с цвета на обзавеждането и плътен поликарбонат, материал гъвкав, трудно чуплив и с достатъчна степен на видимост.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
МБАЛ - Велики Преслав

Конкурс за нов управител

Обявиха конкурс за управител на МБАЛ - Велики Преслав.

публикувано на 08.07.20 в 15:30

Река Провадийска потече оранжева

РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция провериха сигнал за оцветяване на река Провадийска. В проверката участваха и експерти от Регионалната лаборатория към ИАОС (РЛ) и представители на „ВиК – Шумен“ ООД. Сигналът е за оцветяване на реката от градската канализация на Каспичан, която няма изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция за..

публикувано на 08.07.20 в 14:34

Цветна феерия в комплекса

Детски рисунки от конкурса „Природата – моето вдъхновение“ бяха дарени днес на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Изложбата е разположена на два етажа в сградата на Комплекса и ще остане там за постоянно. Част от дарените творби са отличени с награди от конкурса, а авторите са ученици от цялата страна, съобщават от..

публикувано на 08.07.20 в 14:21

Кой ще се погрижи за опасния участък?

Двама пешеходци бяха блъснати в Шумен тази сутрин на пешеходната пътека на бул. “Симеон Велики” в района на супермаркет “Ешрефоглу”, едно от най-опасните за пресичане места в града. Това е трети случай на пътен инцидент там от началото на годината досега. Точно по това време - към 8 сутринта - строителни работници от обекта на отсрещната страна..

публикувано на 08.07.20 в 13:43

Пожарната в готовност

28 пожара на територията на Североизточното държавно предприятие са регистрирани през първата половина на годината. Заради високите температури и засушаванията противопожарните екипи са в 24-часова готовност за реакция при сигнал за огън в горските територии, уточняват от предприятието. През миналата година на територията на 18-те стопанства..

публикувано на 08.07.20 в 12:11

Удариха трети пешеходец в Шумен

Сигнал за възникнал пътен инцидент на бул. „Мадара“ в град Шумен е получен тази сутрин в 08:28 ч. в оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР - Шумен. Това става буквално няколко минути след първата катастрофа с двама блъснати пешеходци на зебра. Лек автомобил „Шевролет“ с шуменска регистрация, управляван от 53-годишен..

публикувано на 08.07.20 в 12:00

Пенсионер мята пари през прозореца

83-годишен русенец станал жертва на телефонна измама. За това съобщават от полицията. По данни на потърпевшия, вчера на домашния му телефон позвънил мъж, който се представил за служител на реда и започнал да заплашва пенсионера да предаде наличните си пари, за да не бъде нападнат и пребит. Възрастният поставил сумата от около 1500 лева в плик и..

публикувано на 08.07.20 в 11:47