Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първа консулска визита

Снимка: Община Търговище

Кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров посрещна генералния консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел.

Визитата е първа за Гюзел след встъпването й в длъжност. Тя е свързана със запознаване с консулския й окръг, в който попада общината.

По време на срещата бяха обсъдени различни възможности за сътрудничество. Кметът представи промишлеността, която се развива в Търговище и икономическия потенциал на региона.

Обсъдени бяха и възможностите за туризъм и взаимно сътрудничество в сферата на културата. Д-р Дарин Димитров благодари за направеното от Генералното консулство дарение от медицински защитни костюми в началото на май.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Митко Стайков - областен управител на Търговище

Митко Стайков с коронавирус

Областният управител на Търговищка област Митко Стайков е дал положителна проба за коронавирус, съобщи самият той в профила си в социалната мрежа. "Вчера се почувствах отпаднал, затова веднага си направих PCR-тест. Въпреки превантивните мерки които съм спазвал, тестът ми за Covid-19 e ПОЛОЖИТЕЛЕН! Оставам на домашно лечение, и се надявам на бързо..

публикувано на 28.10.20 в 12:24

Мъж вилнее в заведение

37-годишен мъж от Търговище е задържан е за обидни думи, закани и хулиганско поведение в заведение край града. това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мъжът е нарушил обществения ред и е потрошил част от обзавеждането на обекта. Задържаният за 24 часа е с криминално минало.

публикувано на 28.10.20 в 11:23

Отменят церемонии

Отменят церемониите за връчване на Годишните награди за образование, наука, култура и изкуство в община Търговище. Това съобщават от местната администрация. Тържествата трябваше да се състоят на 29 и 30 октомври. Отличените ще получат своите грамоти и награди по пощата или лично. За наградените във всяка от категориите са определени..

публикувано на 28.10.20 в 09:53

Крути мерки в Попово

Преустановява се посещението на пенсионерски клубове на територията на община Попово до 5 ноември включително. Заповедта на кмета Людмил Веселинов е във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. В документа е записано още, че масови прояви, включително културни и развлекателни, могат да се провеждат при заетост на местата до 50..

публикувано на 26.10.20 в 14:34

Затварят дискотеките в Търговище

Забрана за работа на всички дискотеки, нощни и увеселителни заведения в Търговище  влиза в сила от днес - 23 октомври за срок от 10 дни - до 2 ноември. Това бе решено на заседание на Областния координационен щаб в Търговище. За същия период се забранява провеждането на семейни и фирмени тържества и масови мероприятия на закрито. Кафенета и..

публикувано на 23.10.20 в 18:47

Заразените учители се увеличават

Учениците от 5 до 12 клас във Второ средно училище "Проф. Никола Маринов" в Търговище от днес се обучават в електронна среда. Това съобщи за Радио Шумен директорът на гимназията Анета Куманова. Високата заболеваемост сред учителите е създала затруднения при намирането на заместващи преподаватели. А заради диагностицирани ученици с COVID-19..

публикувано на 22.10.20 в 16:49

Две отделения под карантина

Карантинирани са две отделения на болницата в Търговище. Това са   урологично и неврология. Причината е заболяване на лекари и медицински сестри, дали положителни PCR тестове, съобщи за БТА изпълнителният директор на МБАЛ – Търговище д-р Иван Светулков.  В урологичното отделение от четирима щатни лекари трима са позитивни, двама от които се..

публикувано на 21.10.20 в 16:24