Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова линейка

Нов реаномобил получи Центъра за спешна медицинска помощ в Сливо поле. Кметът на Общината Валентин Атанасов връчи
ключовете от новата линейка на директора на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе д-р Иванка Маринова и колегите и в Сливо поле. Реанимобилът е доставен в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по Оперативната програма „Региони в растеж“. 

237 обекта от системата на спешната медицинска помощ в цялата страна са обхванати от предвидените по проекта дейности, които включват ново строителство, реконструкция, ремонт, преустройство, подобряване на достъпа за хора с увреждания до сградите и на прилежащото околно пространство. Така ще се обновят сградният фонд спешна медицинска помощ, филиала и 6 изнесени екипа. Закупени са 400 съвременни линейки с оборудване и апаратура, отговарящи на Медицинския стандарт „Спешна медицина“ и на най-добрите европейски практики и изисквания за качество и безопасност.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Тест за Covid-19

Още десет заразени в Русенско

Десет са новите случаи на коронавирус за последното денонощие в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. От тях пет са на домашно лечение, а останалите пет са хоспитализирани. От приетите на болнично лечение трима се намират в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ и по един в „Медика Русе“ и в Специализираната..

публикувано на 16.07.20 в 15:57

По стъпките на героите

152-та годишнина от стъпването на българския бряг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа отбелязаха представители на общинската администрация в Ценово и на кметството в Новград. Това съобщават от общинската пресслужба. На честването присъстваха и родолюбци от Сливен, които за шеста поредна година организират похода „По стъпките на Хаджи..

публикувано на 16.07.20 в 14:29

Мият улиците в Русе

В Русе продължава миенето на улиците. Днес (16 юли) ще бъдат измити улиците „Петрохан“, „Юндола“ и „Н. Петков“, а „Плиска“ и мостът при "ЛВЗ“ ще бъдат почистени вечерта. За утре ( 17 юли ) е предвидено измиването на ул. „Петрохан“, „З. Стоянов“ и „Доростол“, а в събота и неделя ще бъдат почистени улиците „Юндола“, „Байкал“, „Околчица“ и „Тича“...

публикувано на 16.07.20 в 11:52

Данъчен поиска 10 000 лева подкуп

Главен данъчен инспектор е задържан за срок от 72 часа, след като поискал подкуп от 10 000 лева при извършване на ревизия.  Операцията на криминалисти на Областната дирекция на МВР - Русе със съдействието на колегите им от Варна е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе. Служители от Икономическа полиция са задържали..

публикувано на 16.07.20 в 08:54

Три случая в Русенско

Три са новите случаи на коронавирус в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са двама мъже на 30 и 48 години   от Русе и село Сандрово, както и жена на 33 години от Русе. 48-годишният мъж и жената са без сериозна симптоматика и засега са под домашна карантина. Мъжът на 30 години е настанен в инфекциозното отделение на..

публикувано на 15.07.20 в 15:24

Шанс за младите хора

До края на годината ще бъде изготвена детайлна комуникационна стратегия за дейността на Областната администрация в Русе. Това съобщават от институцията. Фокусът ще бъде върху засилването на гражданското участие в заседанията на комисиите и евентуалното подновяване на дейността на Областния обществен съвет и създаването на младежки такъв. Ще се..

публикувано на 15.07.20 в 15:17

Протест блокира Дунав мост

Протест на превозвачи с искане да бъде отменена тол системата и да се върнат винетните такси блокира за час входа и изхода на граничния пункт "Дунав мост". Макар и малоброен, протестът успя да блокира движението и предизвика задръстване на входно-изходните пътища към границата с Румъния по пътя за Силистра и в посока София. Искането на..

публикувано на 15.07.20 в 14:20