Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Намериха вода за три села

Жанета Панайотова - управител на ВиК - Шумен

Намерени са алтернативни източници за водоснабдяването на шуменските села Салманово, Ивански и Троица. Това каза днес управителят на ВиК - Шумен Жанета Панайотова.

Обследват се и алтернативните водоизточници на Шумен. Водата в тях е с добри качества, но капацитетът им не е достатъчен за да задоволи нуждите на Шумен. Изследват се и сондажите в шуменските квартали Мараш и Мътница, допълни Панайотова.

Водното дружество прави възможното всички кладенци да бъдат въведени в експлоатация. Правят се и икономии на използваната от язовир "Тича" вода, увери управителят на ВиК.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бавно се затопля

Между минус 1° и плюс 1° са температурите, измерени в 5 ч. в Североизточна България. В Шумен термометрите показват 1° над нулата, атмосферното налягане е 998 хектопаскала, а влажността на въздуха е 92%. През деня ще преобладава облачно време, сутринта на места ще е мъгливо, а около и след обед ще има временни разкъсвания и намаления на облачността...

публикувано на 03.12.20 в 06:04

282 новозаразени в региона

Нови случаи на коронавирусна инфекция има във всички области на Североизточна България, показват данните в Единния информационен портал. За изминалото деноношие положителните тестове в Русенско са 144, в Шуменско – 56, а в област Силистра – 38. 23 са новодиагностицираните с COVID-19 в Търговищко, а 21 – в Разградска област. В страната новите..

публикувано на 03.12.20 в 05:51

Директорки на ясли влизат в COVID отделенията

26 медицински специалисти от ясли, детски градини и училища помагат в борбата с COVID-19. Медицински сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни и за карантиниранe на контактните лица. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията. Те ще..

публикувано на 02.12.20 в 15:16

Деца с дарение за семейството в беда

100 лв. от касата на класа решиха да дарят на семейството, останало без покрив в Шумен, родителите на деца от 3 б клас на Второ основно училище “Д-р Петър Берон“.   Мария Миленова съобщи, че решението било взето, минути след като прочели публикацията на Радио Шумен за последвалите една след друга трагедии за майката и нейните деца. Вълна от..

публикувано на 02.12.20 в 15:03

Награда за млад талант

Петокласничката Натали Каралашева от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово спечели трета награда в Националния конкурс за детска рисунка и фотография „Вълшебният свят на Родопите“. От ценовското училище в конкурса участваха общо пет творби. Даровитата художничка получи медал и диплом, а ръководителката ѝ Димитрина Мангова беше отличена с грамота...

публикувано на 02.12.20 в 14:45

Дарете пари за кръвен център

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 в Шумен отправя апел за подкрепа на кампанията за събиране на средства за създаване на пункт за даряване на кръв за производство на антиковид хиперимунна плазма. Пунктът ще е към Отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ. Необходими са около 100 000 лв. за закупуване на специализирана техника,..

публикувано на 02.12.20 в 13:55

Подкрепа за специални деца

Центърът за ранно детско развитие в Шумен ще продължи работата си и през 2021 г. Удължаването на проекта „Център за ранно детско развитие в община Шумен“ с още една година е по подписано преди дни споразумение между община Шумен и управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщи ръководителят на проекта Катя Крумова...

публикувано на 02.12.20 в 13:02