Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

7000 лева дължат наематели

2
Снимка: Община Разград

Неизрядни наематели на общински жилища в Разград дължат повече от 7000 лева на Общината. Това сочат данните от началото на годината. От администрацията са завели дело срещу един от некоректните длъжници, съобщава за БТА заместник-кметът Мирослав Грънчаров.

За миналата година са заведени три съдебни процедури срещу неизрядни платци с натрупани сметки за наем. През 2019 г. са прекратени 30 договора за отдаване под наем на жилищни имоти - частна общинска собственост, като от тях четири са поради неплащане на наемната цена за повече от три месеца. Заради натрупване на неплатени наеми от началото на тази година вече са прекратени наемните отношения с двама наематели.

Мирослав Грънчаров каза още, че случаите, в които наемателите са извеждани принудително от жилищата, са единични. Това става, ако не се спази срокът за доброволно освобождаване на имота. Процедурата е засегнала едно семейство в община Разград, като жилищният им имот е принудително иззет през тази година.

Община Разград разполага със 189 жилища. През 2019 г. от наеми на общински жилища в общинската хазна са постъпили близо 99 000 лева.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Условна присъда за наркодилър

Условна присъда от 18 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишен мъж, разпространявал наркотици. Той ще трябва да плати и глоба от 2500 лева, както и над 800 лева съдебни разноски. Това постанови окончателно Окръжният съд в Разград, след като одобри сключено споразумение между подсъдимия и прокуратурата. През август 2018 г. в..

публикувано на 08.07.20 в 16:46

Четири нови случая в Разградско

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция, единият потвърден случай е жена на 56 години от Исперих. Потърсила е медицинска помощ  днес, 8 юли, в УМБАЛ „Канев“ - Русе, където е хоспитализирана в Отделението по инфекциозни болести. Жената е с придружаващо..

публикувано на 08.07.20 в 14:40

Турски гражданин с пробация

По одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Разград е наложено наказание „Пробация“ на турски гражданин за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19. 30-годишният мъж се е признал за виновен, отказал се от разглеждане на делото срещу него по общия ред   и е приел да търпи наказание „Пробация“ с..

публикувано на 08.07.20 в 14:27

Условна присъда за дрога

21-годишен жител на Исперих получи условна присъда за разпространение на наркотици. Това стана, след като Разградският окръжен съд одобри споразумението, постигнатото между Окръжната прокуратура, подсъдимия и неговия адвокат. На 29 август 2018 г. в Исперих младият мъж държал в дома си близо 14 грама от три вида наркотични вещества – марихуана,..

публикувано на 08.07.20 в 13:07

Хулиган налита на бой

19-годишен жител на Кубрат е наказан по Указа за борба с дребното хулиганство. За това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. В нощта срещу вторник пред питейно заведение в Кубрат пияният младеж влязъл в пререкание с 32-годишен мъж и две жени на 23 и 54 години. Тийнейджърът ритал мъжа по тялото и ударил по-възрастната жена с мобилен..

публикувано на 08.07.20 в 10:53

Две оферти за кръгово кръстовище

Две оферти отвори днес тричленната комисия, определена със заповед на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, за провеждане на обществената поръчка с предмет „Инженеринг-проектиране и изграждане на кръгово кръстовище на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Пета“ (до Автогарата)“. В срока, обявен по процедурата на обществената поръчка, свои предложения..

публикувано на 07.07.20 в 14:22

Четири нови случая в Разградско

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 6 юли, съобщават от Областната администрация. Това са двама мъже на 77 и на 50 години от с. Дянково, които са настанени в отделението по инфекциозни болести в разградската болница „Иван Рилски“. Другите два случая са 46-годишен мъж от Исперих и 28-годишна жена от Разград...

публикувано на 07.07.20 в 13:14