Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първа копка по мащабен проект

7
Снимка: Община Русе

Първа копка бе направена днес на обект “Реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети март“ в Русе.

Проектът включва ремонт и укрепване на конструкцията на мост при пътен възел “Сарая”, осъществяващ директна връзка с  Окръг Гюргево. Целта на проекта е да допринесе за устойчивата и сигурна мобилност на хората и стоките в трансграничния регион чрез подобряване и поддържане на пътната инфраструктура, свързана с TEN-T мрежата.

На територията на Община Русе ще бъде извършена реконструкция и модернизация на ключовия за Русе бул. „Трети март“ и свързания с него Сарайски мост, които са основен пункт за влизане в града от главните пътища Русе – Велико Търново и Русе – София, част от мрежата TEN-T.

Ще се изграждат нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата, пешеходните и велосипедни пресичания ще бъде осигурена достъпна среда. Планирано е подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за подобряване на пожарната безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка, както и изграждането на система за видеонаблюдение и следене на трафика.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Златна треска на границата

Митничари конфискуваха 1750 грама бижутерийни изделия в кабината на камион в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщиха от митницата. Накитите са открити в товарен автомобил с турска регистрация, управляван от чужд гражданин, пътуващ за страна от Европейския съюз. Превозното средство били подложено на щателна митническа проверка. На три..

публикувано на 02.07.20 в 16:35

140 години военни окръжия

140 години от създаването на военните окръжия в България бе отбелязана днес в Русе. Пред сградата на окръжието се проведе ритуал и бе открита паметна плоча, посветена на събитието. Епидемичната обстановка в страната провали предвидената дискусионна кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в страната, но..

публикувано на 02.07.20 в 13:17

Спешни медици под карантина

Десет служители на Спешна помощ в Русе са поставени под карантина като контактни лица, след като е потвърден случай на COVID-19 за тяхна колежка.  Става дума за напълно здрави медици и шофьори, които обаче са принудени да стоят вкъщи само заради това, че са били контактни на заразена с корона вирус тяхна колежка. В момента Центърът за..

публикувано на 02.07.20 в 10:33

Пияна счупи улична чешма

Поредна вандалска проява в центъра на Русе са засекли камерите на Центъра за видеонаблюдение, информират от Общината. На кадрите се вижда как жена във видимо нетрезво състояние сяда върху чешмата срещу кръглия шадраван, която се чупи под тежестта ѝ. Вече е установена самоличността на извършителката и случаят е предаден към прокуратурата. Същата..

публикувано на 02.07.20 в 09:18

10 нови случая на коронавирус в региона

6 нови случая на COVID-19 в Русенска област и 4 – в Разградска, са установени през вчерашния ден. Това показват данните в Националната информационна система . Няма регистрирани новозаразени в областите Шумен, Търговище и Силистра. В страната новите положителни проби за деня са 165 при направени близо 2900 PCR теста. От началото на пандемията..

публикувано на 02.07.20 в 07:08

Ремонт през септември

През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес се отвориха ценовите оферти за надзор. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове, съобщи председателят на Управителния..

публикувано на 01.07.20 в 14:50

Абитуриент с COVID–19

В добро състояние се намира 18-годишният абитуриент от Бяла, който е настанен за лечение от COVID–19 в русенска болница. Това съобщи днес началникът на структурата за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в болницата доц. д-р Дора Маринова. Тя поясни, че инфекцията е хваната на четвъртия ден от началото на симптомите – главоболие, суха..

публикувано на 01.07.20 в 14:05