Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Задържаха адвокат за блудства с малолетни

Окръжната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност адвокат от адвокатската колегия в Търговище за извършени блудствени действия с малолетни.

57-годишният мъж е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Адвокатът приемал децата в кантората си, която се намира близо до съда в Търговище, или с джипа си ги извеждал в покрайнините извън града, където извършвал блудствените действия с тях. За сеанс заплащал различни суми.

До момента са установени три малолетни момчета, с които са извършвани блудствени действия.  Разследването ще установява дали има и други пострадали малолетни.

Обвиняемият адвокат е бивш магистрат. Работил е като прокурор и съдия. Продължават действията по разследването.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща с отличници

За четвърта поредна година кметът на Търговище Дарин Димитров разговаря със зрелостниците, завършили средното си образование с отличие. На срещата присъстваха над 70 абитуриенти. „Уверен съм, че всички вие ще продължите да бъдете отличници както в следващия етап на обучението си, така и в живота. Именно от добри млади хора като вас имат нужда..

публикувано на 01.07.22 в 13:42

Променят общинска наредба

До 31 декември да бъде срокът за подаване на декларации за освобождаване от таксата за битови отпадъци за необитаемите имоти. Това предвижда проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услуги, публикуван от Община Търговище. За тази година са подадени 769 декларации за освобождаване от таксата. От общинската администрация..

публикувано на 30.06.22 в 12:17

Подкрепят местни инициативи

Общинският съвет в Търговище одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи. Първата сесия за кандидатствате се очаква да бъде обявена в средата на юли след изтичане на законовите срокове за обжалване на решението. На конкурсен принцип гражданите ще могат да кандидатстват за отпускане на до 2500 лв. за дейности,..

публикувано на 30.06.22 в 10:12

Нова услуга за специални деца

Дневен център предлага грижа и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства от Търговищка област. Новата социална услуга е по проект „Готови за света“ на общинската администрация. Стойността му е 1 млн. и 200 хил. лв. От тях над 1 млн. лв. са осигурени по линия на Европейския социален фонд и близо 200 000 лв. – национално съфинансиране...

публикувано на 30.06.22 в 08:37

Косят храсти по пътищата

Машинно и ръчно косене на банкетите по общинските пътища извършва Общинското предприятие БКС в Търговище. В момента се работи по направлението Бряг - Съединение - Бистра - Голямо Соколово. До средата на юли трябва да бъдат обработени всички 250 км от общинската пътна мрежа, съобщават от общинската администрация в Търговище.

публикувано на 28.06.22 в 14:51

Грижа за деца с увреждания

Дневен център за подкрепа за деца и младежи с увреждания и техните семейства заработи в Търговище. Социалната услуга е безплатна и ще се предоставя от общинската администрация по проект, финансиран от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха ръководителят на проекта Олга Иванова и управителят на Дневния център..

публикувано на 28.06.22 в 13:34

Четирима ранени при катастрофа

Движението по пътя Търговище – Попово близо до с. Голямо Ново временно е ограничено, съобщават от Областната дирекция на МВР-Търговище. Пътуващите оттам ще преминават през самото село. Причината е катастрофа с участието на 3 леки и един товарен автомобил. Предстои да бъде извършен оглед на местопроизшествието. Четирима души са откарани за..

публикувано на 27.06.22 в 13:13