Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Осем се борят за милионите на водопровода

4
Снимка: Радио Шумен

8 са кандидатите, които искат да участват в изграждането на новия водопровод от язовир "Тича". Комисия в централата на ВиК дружеството отвори офертите по обществената поръчка на стойност 57 млн. лв.

Кандидатите за изпълнението на трите етапа от проекта са:

  • Обединение "Воден проект Шумен" ("Трейс Груп холд" АД и "Вамар" ЕООД);
  • ДЗЗД "Реконструкция ВиК-Шумен" ("Пътстрой Варна" ЕООД, "Северни води" ООД, "Надин Желязков" ЕООД и "Стерапроект" ЕООД);
  • ДЗЗД "Обединение Тича 2020" ("БГ Ленд Ко" ЕООД, "Копекс и Ко" ООД, "ДК Инфра инвест" ЕООД и "Стерапроект" ЕООД);
  • ДЗЗД "Тича" ("Автомагистрали Черно море" АД и "Доми 97" ЕООД);
  • ДЗЗД "Тича 2020" ("Билдинг Комфорт" ЕООД, "Водстрой ВТ" АД и "Сет инженеринг" ЕООД);
  • ДЗЗД "Екопроект" ("Растер Юг" ООД, "Тес Кънстръкшън груп" ЕООД и "Актуал груп" ЕООД);
  • ДЗЗД "Аква билд - Тича" ("Парсек груп" ЕООД и "Интерхолд" ЕООД);
  • "Джи Пи Груп" АД.
Изпълнителите ще бъдат избрани до 8 септември. А подмяната на водопровода трябва да приключи за 24 месеца.
Това е един от най-скъпите инфраструктурни проекти, които са реализирани в Шуменска област. В момента тече процедурата и по обществената поръчка за изграждане на пречиствателна станция за питейни води в Шумен.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания срещу туберкулозата

Четвърта за тази година кампания за борба с туберкулозата обявява от днес Регионалната здравна инспекция – Шумен. Инициативата ще продължи до петък включително.  По традиция безплатните прегледи са на адреса на МБАЛ – Шумен в Нови пазар. Те ще са в Трето вътрешно отделение всеки делничен ден от 8:00 ч. до 14:30 ч. На всеки желаещ ще се извършва..

публикувано на 04.12.23 в 16:16

Елхи за празника

Коледни дръвчета ще предлагат на гражданите 6 териториални поделения от Североизточното държавно предприятие.  85 дръвчета са подготвили от Държавното горско стопанство – Шумен, 45 от тях са със закрити корени. Желаещи да си купят такова дръвче могат да го вземат от разсадника на стопанството в село Салманово.  Обикновена ела, смърч и черен бор..

публикувано на 04.12.23 в 15:20

Пиян зад волана на ранина

54-годишен водач е засечен да шофира пиян рано сутринта в неделя. Това съобщават от шуменската полиция. Около 09:15 часа на 3 декември за проверка край село Пристое бил спрян водач на "Алфа Ромео". Автомобилът бил управляван от видимо пиян мъж. Тестван бил с дрегер, отчетени са 2,37 промила.  Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското..

публикувано на 04.12.23 в 13:26

Пиян стреля на улицата

42-годишен мъж от Шумен бил задържан в районното за хулиганство. Снощи той стрелял на шуменска улица. Това съобщават от полицията. Сигналът за стрелбата е получен малко около 20:40 часа на 3 декември. Към ул. “Преслав“ бил насочен полицейски екип. На място станало ясно, че шуменецът е пиян. В присъствието на двама 18-годишни местни жители той..

публикувано на 04.12.23 в 13:19

Откраднаха каруцата на комарджия

Откраднаха кобилата и каруцата на мъж, докато се забавлява в игрална зала в Шумен. Това съобщават от полицията. Сигналът в полицията е получен малко след 01:00 часа на 3 декември. 48-годишен мъж съобщил за загубата. Той обяснил, че оставил каруцата около полунощ зад игрална зала на ул. “Цар Освободител“. В залата стоял около час и като излязъл,..

публикувано на 04.12.23 в 13:06
Николай Денков в Шуменския университет

Премиерско рамо за качествено образование

„Искам да покажа много ясна подкрепа на университета, на новото ръководство, давайки си сметка, че задачите са трудни, средата е трудна. Аз вярвам, че регион Шумен и Шуменският университет имат огромна перспектива за развитие, просто трябва да я използваме и да ви помогнем за това“ , заяви в приветственото си слово към академичната общност..

публикувано на 04.12.23 в 11:31
Николай Денков в Шуменския университет

Отхвърлят президентско вето

Ветото на президента за приетия в Народното събрание Закон за ратифициране на споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника ще бъде отхвърлено. Това бе лаконичният коментар на премиера акад. Николай Денков в Шумен, където той участва в дискусия с академичната общност за бъдещето на висшето..

публикувано на 04.12.23 в 11:08