Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дезинфектират улици в Ясеновец

Професионални установки за дезинфекция ще пръскат утре по улиците на разградското село Ясеновец, съобщиха от общинската администрация в Разград. От въвеждането на временните противоепидемични мерки в населено място, където са най-много потвърдените случаи на COVID-19 в областта, това е втора обработка на улиците. Първата бе извършена в сряда. В съботния ден дезинфекцията ще се извърши с високоефективни аерозолни машини. Те ще разпръскват дезинфектант не само в близост до уличното платно, а под формата на облак ще обхващат по-голяма площ. Ще бъде обиколено цялото село, което е с площ 1900 дка.Пръскането на улиците ще се извърши между 8:00 ч. и 10:00 ч. в Ясеновец.

Препоръчва се на местните хора да не излизат на улиците в момента на преминаване на машините. Препаратът е безвреден за хората, но вдишването му предизвиква неприятно усещане.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартенска украса

Двойка щъркели "кацна" в центъра на Кубрат, а дървото до централния фонтан "разцъфна" в червено и бяло в навечерието на Баба Марта. Украсата е посветена на обичаният празник, който ще бъде отбелязан на 1 март. Голяма мартеница ще бъде поставена и на входа на Общината. По повод предстоящите празници, Народното читалище "Св. Св. Кирил и Методий"..

публикувано на 26.02.21 в 17:41

Мартенско дърво пред Общината

Мартенско дърво, изработено от ученици от Основното училище “Отец Паисий“ в Разград, краси входа на сградата на Общината от днес. Част от авторите на оригиналната творба го донесоха   в сградата на администрацията и го подариха на местната управа. Децата са от клуб „Рисувай с мен“, те са ученици от 4 до 7 клас. Изработването на украсата..

публикувано на 26.02.21 в 16:38

Искат месинг за Военен мемориал

Поддръжниците на инициативата за изграждане на Военен мемориал на гарнизон Разград ще искат от Министерството на отбраната да осигури месинга за отливане на скулптурната група. Това стана ясно на онлайн заседание на Областния съвет за военните паметници, което което се проведе днес. На него присъстваха членове на Инициативния комитет за..

публикувано на 26.02.21 в 15:54

Деца на среща с областния

Разградски ученици искат градът им да е по-чист и по-зелен, да имат модерна болница, по-хубави детски площадки и да се полагат повече грижи за децата и хората с увреждания. Това споделиха деца от пети клас от Основното училище „Иван Сергеевич Тургенев“ по време на онлайн среща с областния управител Гюнай Хюсмен. Малчуганите работят по..

публикувано на 26.02.21 в 15:49

Злосторници унищожиха овошки

16 овощни дръвчета са били унищожени между 20 и 25 февруари. Сигналът за посегателството е подаден от собственика на овощната градина в Хърсово. Това съобщиха от разградската полиция. 59-годишният мъж установил, че дръвчетата са нарязани и сигнализирал в полицията. Нанесената щета надхвърля 1500 лв. По случая е започната проверка.

публикувано на 26.02.21 в 10:58

Ваксини за пенсионирани полицаи

Във връзка със създадена организация по ваксиниране, полицията в Разград предоставя възможност на всички свои пенсионирани служители, желаещи да се имунизират срещу COVID-19, да го направят днес, на 25 февруари, след 13 часа. Имунизацията ще се извърши с ваксината на Оксфорд/”Астра Зенека” в сградата на Областната дирекция срещу представена..

публикувано на 25.02.21 в 06:37

За безопасни избори

Хода на масовата ваксинация и безопасното протичане на изборния процес проследи днес в Разград зам.- министърът на здравеопазването Евгени Григоров. Той обяви, че за всеки член на комисия са осигурени по две предпазни маски и ръкавици. Доц. Григоров посети МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, където се намира имунизационният кабинет в лечебното..

публикувано на 24.02.21 в 14:27