Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТИР-ове задръстиха пътища

Снимка: tvevropa.com

ТИР-ове, които чакат да преминат през Дунав мост, са блокирали пътя Русе - Силистра с над 15-километрова опашка. Движението е пренасочено през с. Николово. Засиленият трафик през моста е заради ремонтни дейности в страната.

Средно на денонощие до момента оттам са преминавали по 100 автобуса, 1200 леки коли и около 2000 ТИР-а. От понеделник обаче броят на тежкотоварните автомобили прогресивно нараства. Заради задръствания в момента напълно са блокирани лентите за движение до град Мартен. Жителите на населеното място дори обмислят протест тази вечер там.

От Община Русе съдействат за решаване на проблема, осигурявайки буферен паркинг, съобщи заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев. той е оборудван със съдове за смет и екотоалетни.

"Това не е само при нас. Същото положение е на Калотина и на румъно-унгарската граница, тъй като хората рязко тръгнаха да пътуват", посочи заместник-кметът.

От днес стартира работа и на информационната система за проверка на задълженията към КАТ, което допълнително бави пропускането на трафика през границата.

От Областната администрация добавиха, че е създадена организация потокът от тежкотоварни автомобили в посока ГКПП „Дунав мост“ да бъде спиран на определени места в областите Велико Търново, Стара Загора и Плевен, както и на територията на област Русе в района на Бяла. Това са част от мерките, които бяха обсъдени по време на приключилата преди броени минути среща между областния управител Галин Григоров и институциите от региона, целяща справяне с километричните задръствания през последните няколко дни на гранично контролно-пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха преправени оръжия

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия без разрешително за това. Той е заловен при акция на ГДБОП, която се провежда в различни градове на страната. При предприетото разследване е установено, че от началото на януари миналата година мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Базар с кауза

Благотворителният великденски базар подреди „Каритас“ Русе във фойето на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.  Експонатите са изработени от деца и възрастни, които посещават различните комплекси за социални услуги на сдружението.  Дарените средства ще бъдат използвани  за многобройните каузи на „Каритас“ Русе в подкрепа на бедните, слабите и..

публикувано на 25.04.24 в 13:13

Деца с коклюш в Русе

Два случая на деца, заболели от коклюш, са регистрирани за последните две седмици в Русе. Това съобщи за БТА заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Искра Генева.  Първият случай е от 10 април. Става дума за 12-годишно момиче, на което е трябвало да бъде направена реимунизация до края на тази година. Ученичката е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:56

Ограничават тротинетките

Да се забрани движението на електрически тротинетти в пешеходните зони на Русе. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ.  За целта е нужно изменение в наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на общината.  Причината за исканата промяна са зачестилите напоследък инциденти с електрически превозни средства.  Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:10

Още 16 хиляди за водния център

Близо 16 хил. лв. събра Арена на Титаните в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.  Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе.  Каузатата е за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с менталнии физически затруднения към Фондация „Александър Русев“.  По време на..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Историята на всеучилищния химн – в изложба

Изложба на открито разказва историята зад написването на химна „Върви, народе възродени“ през 1892 г. от Стоян Михайловски в Русе. 16 пана съдържат предоставени от музея, архива и библиотеката в Русе фотографии, документи и спомени за историята на рода на Стоян Михайловски, за творчеството му и за работата му като учител по френски език в Мъжката..

публикувано на 18.04.24 в 11:13

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на кметството и деца от детската градина и местното училище. Акцията продължи два дни.  Нови цветни..

публикувано на 17.04.24 в 12:26