Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Базар за Силвия

7
Снимка: Радио Шумен

Благотворителен базар се провежда в подкрепа на Силвия Климентова от Шумен на площад "Кристал" от 13:00 до 18:30 ч. днес.

Силвия е на 35 години с тежка диагноза карцином на стомаха, който прогресира и до момента не се повлиява от лечението в България. От 26 май тя се лекува в турска клиника. От болницата не дават оферта все още, тъй като състоянието на жената е нестабилно и в момента се извършват терапии за закрепване. Предстои и имунотерапия, която ще помогне на лечението да продължи. 600 евро на ден е престоят й в болницата.

66 000 лева са събраните средства до момента. Все още не може да се каже с точност сумата от дарителските кутии, тъй като 20% от тях не са събрани. До момента сумата от тях е 11 800 лева. 20 допълнителни кутии ще се поставят в търговските обекти.

‘‘Очите ми се пълнят със сълзи, като говоря за състоянието на Силвето. Тъгува най-вече за децата си. Психическата умора й идва в повече. Ако не получи оферта от истанбулската клиника, желанието й е да се прибере при семейството си. ‘‘Тази мъка кога ще свърши‘‘ ми каза по телефона последно‘‘ - разказва Цветелина Дочева, един от организаторите на благотворителната кампания за Силвия.

На благотворителния базар днес могат да се оставят всякакви предмети без дрехи. Част от тях се продават на конкретна цена, а друга по преценка на дарителите.

‘‘Моята награда е да върна Силвия при децата й с усмивка и сълзи от щастие, затова и логото на базара е ‘‘С теб сме, Силве‘‘. – допълни още Цветелина.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата въпреки дъжда

ВиК – Шумен са готови да започнат спирането на водата в Шумен от 8 ч. утре сутринта, съобщи главният инженер на дружеството Стоян Владимиров. Причината е отстраняването на 7 аварии по трасето на довеждащия водопровод. Част от авариите са много сериозни и трябва  планово да се оправят, за да не остане градът по-дълго време без вода. Според..

публикувано на 19.04.21 в 16:51
Шуменски университет

Промоция на абсолвенти

Отложената поради пандемията церемония за промоция на абсолвентите от випуск 2020 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще се състои от 8.30 часа на 21 май 2021 г. пред Ректората. Това съобщиха от висшето училище. Абсолвентите, които желаят да участват в церемонията, трябва да се регистрират до 9 май в електронната форма:..

публикувано на 19.04.21 в 16:34
МБАЛ - Велики Преслав

Болница на печалба

Отчетите на общинските търговски дружества ще обсъжда във Велики Преслав местният парламента на редовна сесия на 20 април. Съветниците ще изслушат финансовия отчет на комунална фирма „БКС”, която приключи 2020 г. със загуба от 8 хил. лв. и отчета на общинската болница, която изненадващо е на печалба от 284 хил. лв. и е без просрочени задължения...

публикувано на 19.04.21 в 15:48
Община Шумен

Три тайни избора в Шумен

Литературният критик Иван Карадочев е предложен за почетен граждани на Шумен. Това стана ясно от заседанието на Консултативния съвет към Общинския съвет. Присъствената сесията ще се проведе на 29 април от 9 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“. Заседанието днес води заместник-председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Бившият вече председател..

публикувано на 19.04.21 в 15:34

ВиК авария в Нови пазар

По високите части на Нови пазар днес ще бъде прекъснато водоподаването поради авария на напорен водопровод „Стадиона”, сочи информация, подадена от Експлоатационен район – Нови пазар към ВиК - Шумен. Аварията е локализирана, екипите работят по отстраняването й, като се очаква до края на работния ден водоподаването да бъде възстановено.

публикувано на 19.04.21 в 14:05
Архив

Половин милион за нови работни места

Нови 120 работни места ще бъдат разкрити в област Шумен през 2021 г. Това става възможно, след като беше приета писмена процедура на базата на получените предложения от Областната и общинските администрации. Днес предстои Регионалната програма за заетост да бъде изпратена в Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от пресцентъра..

публикувано на 19.04.21 в 11:57

Откраднаха кола от автокъща

Неизвестен извършил кражба на лек автомобил Ауди А6. Кражбата, по данни на 62-годишния собственик на автокъща, е станала за времето от 19 ч. на 16 април до 06:00 часа на следващия ден. В търговския обект в района на Пети километър край Шумен „апашът“ проникнал след като разбил катинар на входна врата. Извършен е оглед. Автомобилът е обявен за..

публикувано на 19.04.21 в 11:50