Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и топло

Снимка: Радио Шумен

Между 15 и 19 градуса бяха измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен бяха отчетени 16 градуса, атмосферно налягане е 995 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха е 81%. 

През деня над региона ще е предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо, а по-късно ще има слаб източен вятър. Очакваните максимални температури са между 27 и 32 градуса, за Шумен – около 29 градуса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Училище грейна с цветен графит

С обновена и изрисувана сграда II ОУ „Д-р Петър Берон" в Шумен ще посрещне своите ученици на 15 септември. На западната стена на сградата вече е изобразен ликът на патрона на учебното заведение, а тази седмица ще започне работата и по фасадата.  По повод 100 годишнината от създаването на училището и 200 години от издаването на Рибния буквар,..

публикувано на 19.08.24 в 14:51
Румен Радев

Изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния министър..

публикувано на 19.08.24 в 13:42

С опасност за живота след падане с тротинетка

Сигнал за пътно-транспортно произшествие на ул.“ Съединение“ в Шумен малко след 01:30 часа в събота бил приет в дежурната част на областната дирекция в града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място бил пратен полицейски екип. Установено било, че 33-годишен мъж от Шумен е самокатастрофирал с електрическа тротинетка.  Пострадалият..

публикувано на 19.08.24 в 12:17

Върнаха пари след съмнение за ало измама

Двама мъже от Шумен са предали парични суми в полицейското управление в града, след като са се усъмнили, че са станали помагачи в телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. В събота в полицейското управление в Шумен местен жител обяснил, че бил нает за транспортна услуга от мъж след обява за работа. Работата му щяла да се състои в..

публикувано на 19.08.24 в 12:09

Шумен отново без вода

Шумен остава без вода за 24 часа. От ВиК- Шумен информират, че на 20 август  ще бъдат извършени присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за Шумен, местоположение РШ „Търговище“ и РШ „Велики Преслав“. Дейностите ще се извършват по Лот 1 и Лот 3 от водопровода.  Едновременно с това служители на водното дружество ще..

публикувано на 19.08.24 в 12:01

Юмрук в лицето на полицай

Малко след 21:15 часа в събота е приет сигнал за скандал в село Кладенец. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  Съобщено било, че 44-годишен мъж в нетрезво състояние чупи покъщнина. Към адреса е насочен екип на РУ- Шумен.  След пристигане на място мъжът продължил да се държи агресивно.  По време на задържането му нанесъл удар с юмрук..

публикувано на 19.08.24 в 11:48

В Шумен няма две ДПС-та

Членовете и симпатизантите на ДПС в Шумен ясно и категорично заявиха, че в Шумен няма две ДПС-та. Движението е едно и неговият лидер е д-р Ахмед Доган.  Това се случи по време на разширения областен съвет на партията в неделния ден.  "Ние сме семейство вече 34 години и няма как някой да излезне и да говори за ново начало и да подменя нашите ценности,"..

публикувано на 19.08.24 в 10:49