Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шофьор потроши крайпътни дървета

4
Снимка: ОДМВР - Шумен

29-годишен неправоспособен се отървал невредим след  катастрофа вчера преди обяд близо до село Велино. Това съобщиха от шуменската полиция.

Сигнал за произшествието бил приет малко след 11:30 ч. в дежурната част на областната дирекция. Полицейските служители, които пристигнали на място, установили, че водач на лек автомобил Тойота „Рав 4“ с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила, напуснал пътното платно и се преобърнал по таван между крайпътни дървета.

Мъжът зад волана, 29-годишен жител на село Живково, не е пострадал. Установено било, че е неправоспособен и че управлява в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление.

За извършено престъпление е образувано бързо производство.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бременната жена е новият случай

Бременната жена от върбишкото село Иваново е новият потвърден случай на коронавирус в Шуменска област за вчерашния ден. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. От там припомнят, че жената е изследвана в Многопрофилната болница в Търговище и е изписана с предписание за домашна изолация. За случая беше съобщено още снощи..

публикувано на 09.07.20 в 10:00

Дърва навреме

6650 домакинства от Североизточна България вече са получили заявените от тях дърва за следващия отоплителен сезон. 18-те стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие са доставили близо 40 000 пространствени кубически метра. 8165 кубически метра са разпределени между 1200 домакинства в Шуменска област, а 7144 – в Търговищко,..

публикувано на 09.07.20 в 09:37

ВМРО с екоакция

Инициатива под надслов „Нека направим своя град по-чист и уютен“ започват   младежите от ВМРО-БНД в  Шумен. Идеята им е да помогнат на гражданите и на Община Шумен с окосяването на тревните площи. Те призовават гражданите да се включат или да сигнализират за неокосени тревни площи в районите на пенсионерските клубове и на детските площадки...

публикувано на 09.07.20 в 09:24

Футболен фен и бременна с COVID-19

Мъж на 25 години от Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от направения му PCR тест е получен късно снощи. Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в София. До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт...

публикувано на 09.07.20 в 09:12
МБАЛ - Велики Преслав

Конкурс за нов управител

Обявиха конкурс за управител на МБАЛ - Велики Преслав.

публикувано на 08.07.20 в 15:30

Река Провадийска потече оранжева

РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция провериха сигнал за оцветяване на река Провадийска. В проверката участваха и експерти от Регионалната лаборатория към ИАОС (РЛ) и представители на „ВиК – Шумен“ ООД. Сигналът е за оцветяване на реката от градската канализация на Каспичан, която няма изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция за..

публикувано на 08.07.20 в 14:34

Цветна феерия в комплекса

Детски рисунки от конкурса „Природата – моето вдъхновение“ бяха дарени днес на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Изложбата е разположена на два етажа в сградата на Комплекса и ще остане там за постоянно. Част от дарените творби са отличени с награди от конкурса, а авторите са ученици от цялата страна, съобщават от..

публикувано на 08.07.20 в 14:21