Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бурята прекърши дървета в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Бурята със силен вятър и градушка нанесе щети в Шумен снощи. Работници на Общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" тази сутрин разчистиха пътните платна по улиците "Дедеагач" и "Вапцаров" в Тракийския квартал, тъй като там имаше паднали две дървета. Това съобщи управителят на предприятието Златин Кайряков.

Той допълни, че работници на фирмата продължават работата си по поддръжката на зелените площи по график. В момента те косят тревата пред Военния клуб на центъра и на други места в града.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бременната жена е новият случай

Бременната жена от върбишкото село Иваново е новият потвърден случай на коронавирус в Шуменска област за вчерашния ден. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. От там припомнят, че жената е изследвана в Многопрофилната болница в Търговище и е изписана с предписание за домашна изолация. За случая беше съобщено още снощи..

публикувано на 09.07.20 в 10:00

Дърва навреме

6650 домакинства от Североизточна България вече са получили заявените от тях дърва за следващия отоплителен сезон. 18-те стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие са доставили близо 40 000 пространствени кубически метра. 8165 кубически метра са разпределени между 1200 домакинства в Шуменска област, а 7144 – в Търговищко,..

публикувано на 09.07.20 в 09:37

ВМРО с екоакция

Инициатива под надслов „Нека направим своя град по-чист и уютен“ започват   младежите от ВМРО-БНД в  Шумен. Идеята им е да помогнат на гражданите и на Община Шумен с окосяването на тревните площи. Те призовават гражданите да се включат или да сигнализират за неокосени тревни площи в районите на пенсионерските клубове и на детските площадки...

публикувано на 09.07.20 в 09:24

Футболен фен и бременна с COVID-19

Мъж на 25 години от Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от направения му PCR тест е получен късно снощи. Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в София. До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт...

публикувано на 09.07.20 в 09:12
МБАЛ - Велики Преслав

Конкурс за нов управител

Обявиха конкурс за управител на МБАЛ - Велики Преслав.

публикувано на 08.07.20 в 15:30

Река Провадийска потече оранжева

РИОСВ – Шумен и Басейнова дирекция провериха сигнал за оцветяване на река Провадийска. В проверката участваха и експерти от Регионалната лаборатория към ИАОС (РЛ) и представители на „ВиК – Шумен“ ООД. Сигналът е за оцветяване на реката от градската канализация на Каспичан, която няма изградена и въведена в експлоатация пречиствателна станция за..

публикувано на 08.07.20 в 14:34

Цветна феерия в комплекса

Детски рисунки от конкурса „Природата – моето вдъхновение“ бяха дарени днес на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Изложбата е разположена на два етажа в сградата на Комплекса и ще остане там за постоянно. Част от дарените творби са отличени с награди от конкурса, а авторите са ученици от цялата страна, съобщават от..

публикувано на 08.07.20 в 14:21