Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лятно училище за първолаци

Лятното училище за деца, на които предстои да бъдат записани в първи клас, стартира в Русе от утре. Това съобщават от общината.

Заниманията ще бъдат в  консултативния център в сградата на ДГ „Червената шапчица“, филиал „Светилник“ на ул. Тодор Икономов № 37.

В продължение на един месец 15 деца ще получат допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност. В дейността са включени деца на 6 и 7 години, които са били потребители в услугите на проекта „ Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“.

Децата ще бъдат подкрепяни от педагози, психолози, логопед, кинезитерапевт и други специалисти. Програмата предвижда образователни игри и упражнения за звукова култура и правилна реч, физическо укрепване и устойчивост на вниманието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Областният на Русе с отрицателна проба

PCR-пробата за COVID-19 на областния управител на област Русе Галин Григоров е отрицателна. Въпреки това по предписание на Регионалната здравна инспекция той остава под домашна карантина, тъй като е контактен на кмета на Община Русе. За периода на изолация функциите на областния управител ще бъдат изпълнявани от неговия заместник..

публикувано на 07.07.20 в 15:08

Четирима заразени в Русенско

По данни на Регионалната здравна инспекция, на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус през последното денонощие, съобщават от Областната администрация. Както е известно от вчера сред тях е и кметът на Община Русе, който към момента се намира на лечение в Специализираната болница за активно лечение „Д-р..

публикувано на 07.07.20 в 13:22

Пешеходните пътеки светнаха

От тази седмица, пешеходните пътеки на три места в Русе са с обновена маркировка. Те са пред Средното училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ”, Средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" и на кръстовището на ул. „Борисова“ с ул. „Свети Георги“. Инициативата е на най-големия български производител на бои и..

публикувано на 07.07.20 в 12:12
Галин Григоров - областен управител на Русе

Областният на Русе в самоизолация

Сградата на Общинската и Областната администрация в Русе ще остане затворена днес за дезинфекция, а до края на седмицата са отменени всички културни събития. Причина за ограничителните мерки в Русе е заболяването на кмета Пенчо Милков, който от вчера е настанен за лечение в Белодробната болница. "Състоянието на пациента е умерено тежко с..

публикувано на 07.07.20 в 11:49

Министър Банов при операта в Русе

Държавата ще предприеме всички действия, за да може възстановяването на покрива на русенската опера да започне максимално бързо. Това каза министърът на културата Боил Банов след оглед на щетите, нанесени от вчерашния пожар. Първо трябва да приключат следствените работи, да се оценят щетите, да се установи виновникът и след това да се..

публикувано на 07.07.20 в 09:11
Русенски университет

Първо класиране в университета

Обявиха първото класиране за прием на студенти за учебната 2020/2021 година в Русенския университет.

публикувано на 07.07.20 в 08:53

Затворено за дезинфекция

Заради дадения от кмета на Русе Пенчо Милков положителен резултат за COVID-19 днес  сградата на областната и общинската администрация в крайдунавския град ще остане затворена, за да може да бъде изцяло дезинфекцирана. Предвижда се дейността и работата с граждани да бъдат възобновени утре (8 юли) при спазване на всички противоепидемични мерки. Отменя..

публикувано на 07.07.20 в 08:25