Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арест за сериен обирджия

Обвиняем за три грабежа остава за постоянно в ареста, реши окончателно Варненският апелативен съд. Срещу мъжа е повдигнато обвинение за грабеж в големи размери, извършен след заплаха и представляващ опасен рецидив.

На 8 октомври миналата година 38-годишният обвиняем откраднал дамска чанта в Шумен. В хода на разследването станало ясно, че е извършил още две посегателства над жени. Използвал нож, за да сплаши жертвите. Мъжът е бил задържан в ареста през декември. Той има 9 осъдителни присъди за кражби и грабежи.

На 17 юни Шуменският окръжен съд отказа да измени мярката му в по-лека и защитата му обжалва пред въззивната инстанция. Аргументът е, че той не би се укрил и оказва съдействие на разследването. Извършителят има четири деца, за които иска да се грижи, посочи адвокатът.

Според държавното обвинение тежкото семейно положение не е попречило на мъжа да извърши престъпленията, а освен това той е проиграл част от присвоените средства на хазарт.

Съдът счете, че има опасност мъжът отново да наруши закона, защото 3 от 9-те му предходни присъди са за грабежи.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Скаутите без общински пари

За нищожно беше обявено решението на Общинския съвет в Шумен да финансира Скаутския клуб „Мадарски конник“ през 2020 г. Това отсъди съдия Росица Цветкова от Административния съд в Шумен. Делото, което се гледа преди седмица , е по сигнал на Любомир Христов, кмет на Община Шумен. Той сигнализира съда, че решението за общинско финансиране на..

публикувано на 02.07.20 в 11:31

Малки детективи в полицията

Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“от лятната работилница към РБ „ Стилиян Чилингиров“ – Шумен.   Днес инспектор Ирина Панова от Детска педагогическа стая ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се вземат отпечатъци. Заниманията започнаха в началото на седмицата, когато учениците се..

публикувано на 02.07.20 в 10:50

Нов асфалт в селата

Приключи асфалтирането на част от предвидените за ремонт улици в селата на община Шумен, съобщиха от местната администрация. Към момента са завършени 4 улици в селата Градище, Ивански, Радко Димитриево и Ветрище. В Ивански са извършени ремонтни дейности по 300-метров участък от ул. „Иван Ивански“ от центъра на селото до входа на местната църква. В..

публикувано на 02.07.20 в 09:54

Тестват медици в Спешното

Днес ще бъдат тествани първата група медици от Спешното приемно отделение на МБАЛ - Шумен, които са били контактни на медицинската сестра, заразена с COVID-19. Това съобщи за Радио Шумен д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ - Шумен. Тестове на лекари, медицински сестри и санитари ще има и в съботния ден. Д-р Калоянова уточни, че повторни проби са..

публикувано на 02.07.20 в 09:26

Цветните градини на Преслав

Във Велики Преслав ще награждават днес най-успешните любители и майстори цветари, аранжирали по най-атрактивен начин цветните си градинки, балкони и междублокови пространства. Те трябваше да изпратят снимки на живата украса, за да участват в общинския фотоконкурс  „Цветните градини на Преслав”. Кандидатите имаха на разположение два месеца. Конкурсът..

публикувано на 02.07.20 в 08:54

Без вода от един месец

Повече от 3000 жители на върбишките села Бяла река и Тушовица са без вода от 1 месец. Не заради сушата, а заради старите водопроводи водата не стига до чешмите в двете най-големи села на община Върбица. Трасето е силно амортизирано, дълго е 27 км и е правено преди 50 години, обясни общинският кмет инж. Мердин Байрям. Водата идва от южната..

публикувано на 02.07.20 в 08:42

До 35° днес

Между 18 и 23 градуса бяха измерените в 6 ч. сутринта температури в Североизточна България, като най-хладно беше в Шумен, а най-топло – в Русе. Сутринта на места има ниска слоеста облачност, намаляваща и до мъгла. Духа слаб западен вятър. През деня ще е предимно слънчево и горещо, със слаб вятър от изток. Очакваните максимални температури са от 30..

публикувано на 02.07.20 в 07:43