Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Планово без ток

Снимка: Радио Шумен

И днес, поради подмяна на електромери, населени места в общините Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Хитрино, Каолиново и Смядово ще са без електрозахранване. Спиранията ще са в часовете от 8,30 ч. до 17,30 ч., като ще са с продължителност около 30 минути. В Шуменска област заради ремонти от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има и в село Пет могили, а временни смущения през деня са възможни в Никола Козлево, Дойранци, Вълнари и Цани Гинчево.

В Разградска област днес са планирани ремонти и обезопасяване на съоръженията. В Исперих от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще е спряно подаването в сградите на Общината и на Районния съд, както и по част от улиците „Беласица“, „Странджа“, „Добри Чинтулов“, „Скът“, „Панайот Банков“, „Росица“, „Дунав“, „Места“, „Янтра“, „Вит“, „Панега“, „Тополница“, „Осъм“, „Дибрица“, „Ропотамо“, „Лом“, „Шести септември“, „Ардана“, „Юрий Гагарин“, „Ахинора“, „Васил Тинчев“ и „Христо Ботев“. В останалите райони на града следобед от 16 ч. до 17,30 ч. са възможни временни прекъсвания. От 8,30 ч. до 17 ч. без ток ще са част от селата Сваленик и Костанденец, от 9 ч. до 17 ч. – част от село Езерче, а от 13,30 ч. до 16,30 ч. – селата Медовене и Брестовене. Временни смущения са възможни в Цар Калоян.

В Русенска област, заради ремонти по мрежата, от 8,30 ч. до 17 ч. ток няма да има в селата Семерджиево, Ястребово и Бъзън, от 8,30 ч. до 16,30 ч. – в Мартен и Писанец, а от 9 ч. до 16 ч. – в района на Две могили.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оставиха крадла в ареста

Апелативният съд във Варна не намери основания да измени мярката за неотклонение на българска гражданка, издирвана в Италия за извършени кражби и използване на чужди платежни инструменти. Според издадената от съда в италианския град Лоди Европейска заповед за арест, Атанаска С. е разследвана за отнемане на портфейл с лични документи и..

публикувано на 02.07.20 в 15:49

Скаутите без общински пари

За нищожно беше обявено решението на Общинския съвет в Шумен да финансира Скаутския клуб „Мадарски конник“ през 2020 г. Това отсъди съдия Росица Цветкова от Административния съд в Шумен. Делото, което се гледа преди седмица , е по сигнал на Любомир Христов, кмет на Община Шумен. Той сигнализира съда, че решението за общинско финансиране на..

публикувано на 02.07.20 в 11:31

Малки детективи в полицията

Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“от лятната работилница към РБ „ Стилиян Чилингиров“ – Шумен.   Днес инспектор Ирина Панова от Детска педагогическа стая ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се вземат отпечатъци. Заниманията започнаха в началото на седмицата, когато учениците се..

публикувано на 02.07.20 в 10:50

Нов асфалт в селата

Приключи асфалтирането на част от предвидените за ремонт улици в селата на община Шумен, съобщиха от местната администрация. Към момента са завършени 4 улици в селата Градище, Ивански, Радко Димитриево и Ветрище. В Ивански са извършени ремонтни дейности по 300-метров участък от ул. „Иван Ивански“ от центъра на селото до входа на местната църква. В..

публикувано на 02.07.20 в 09:54

Тестват медици в Спешното

Днес ще бъдат тествани първата група медици от Спешното приемно отделение на МБАЛ - Шумен, които са били контактни на медицинската сестра, заразена с COVID-19. Това съобщи за Радио Шумен д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ - Шумен. Тестове на лекари, медицински сестри и санитари ще има и в съботния ден. Д-р Калоянова уточни, че повторни проби са..

публикувано на 02.07.20 в 09:26

Цветните градини на Преслав

Във Велики Преслав ще награждават днес най-успешните любители и майстори цветари, аранжирали по най-атрактивен начин цветните си градинки, балкони и междублокови пространства. Те трябваше да изпратят снимки на живата украса, за да участват в общинския фотоконкурс  „Цветните градини на Преслав”. Кандидатите имаха на разположение два месеца. Конкурсът..

публикувано на 02.07.20 в 08:54

Без вода от един месец

Повече от 3000 жители на върбишките села Бяла река и Тушовица са без вода от 1 месец. Не заради сушата, а заради старите водопроводи водата не стига до чешмите в двете най-големи села на община Върбица. Трасето е силно амортизирано, дълго е 27 км и е правено преди 50 години, обясни общинският кмет инж. Мердин Байрям. Водата идва от южната..

публикувано на 02.07.20 в 08:42