Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съветници настояват за ремонт на пътища

Декларация с искане за рехабилитация на пътища от републиканската мрежа на територията на община Кубрат приеха на заседанието си общински съветници. Те настояват да се предприемат незабавни мерки за ремонт на три участъка с обща дължина над 33 км, като най-проблемен е пътят Кубрат – Русе.

Съветниците решиха още да се закрие Началното училище "Свети Паисий Хилендарски" в село Равно, където има трайна тенденция за намаляване броя на учениците.

Съветниците от Кубрат дадоха съгласието си за предоставяне на временен безлихвен заем от общинския бюджет за близо 188 000 лева на Народното читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в общинския център. Средствата са за авансово финансиране на разходите по проект за реконструкция, ремонт и обзавеждане на сградата.

От длъжност беше освободен управителят на ВиК „Меден кладенец“ Метин Мехмедов, който след изтичане на договора му сам изяви желание да се оттегли от поста.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Завет

Студентска бригада в Завет

Шестима младежи ще се включат тази година в лятната студентска бригада, организирана от Община Завет. Инициативата се провежда за шеста поредна година. Ежегодно се назначават по 10 души, студенти редовна форма на обучение, с непрекъснати студентски права, но този път желаещите бяха по-малко, съобщиха от администрацията. Лятната бригада стартира..

публикувано на 02.07.20 в 10:11

Планово без ток

Райони на Разград ще са без ток днес от 9 ч. до 16,30 ч. Захранване няма да има в жилищния комплекс „Лудогорие“ и по улиците "Каймакчалан", "Петра", "Бабуна", "Проборническа", "Руен", "Лозенград", "Битоля", "Иглика", "Китка", "Петрова нива", "Чаталджа", "Перистър" , "Априлско въстание" и "България".  В областта от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще е..

публикувано на 02.07.20 в 08:08

Нов асфалт в Исперих

Приключи асфалтирането на улиците „Ком“ и „Бузлуджа“ в Исперих, информират от общинската администрация. Старата настилка е фрезована, ремонтирани са пропадналите участъци, повдигнати са канализационните шахти, след което са положени два пласта асфалт. Дейностите се извършват със средства, отпусанити целево от държавата в края на миналата година...

публикувано на 01.07.20 в 16:37

Дарение за детската градина

Детска градина "Слънчо" в кубратското село Бисерци има нова беседка и нов лаптоп, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в Кубрат. Помощта дошла от младежи от селото, които от дълго време живеят и работят в Кралство Белгия, Кралство Нидерландия и Федерална република Германия. С дарената сума от 900 лв. ръководството решило да бъде..

публикувано на 01.07.20 в 15:59

Два нови случая в Разградско

Нови два случая на COVID-19 са констатирани в област Разград. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че единият е мъж на 76 години, а другият – жена на 36 години. Мъжът е от Разград. Потърсил е медицинска помощ на 29 юни в МБАЛ „Св. Иван Рилски - Разград“ АД, където е хоспитализиран в изолатора на Отделението по физиотерапия. Жената е..

публикувано на 01.07.20 в 15:42

С мотофреза в дървото

65-годишен мъж пострада при произшествие с мотофреза, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград. Инцидентът станал в село Юпер. При шофиране на мотофрезата, мъжът излязъл вляво от пътя и се блъснал последователно в бордюр и в дърво. Пристигналият екип на ФСМП-Кубрат установил, че пострадалият е с множество контузии и натъртвания по..

публикувано на 01.07.20 в 15:33

Награди за най-добрите

Победителите в конкурса за плакат на тема „Живот без дрога“ в Разград бяха наградени днес. В категория „Рисувани на ръка плакати“ бяха връчени шест награди. На първо място е класиран десетокласникът Константин Коцев от Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград, а в раздел „Изработени на компютър плакати“ първи е..

публикувано на 01.07.20 в 13:26