Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първа скоба в Разград

4
Снимка: Община Разград

Поставянето на скоби на неправилно паркирани автомобили в синята зона в Разград е възстановено от днес.

Първият санкциониран водач е установен по улица „Кирил и Методий“. Колата му е била паркирана там в продължение на два часа, без шофьорът да е платил таксата.

Скобите се поставят от мобилна група от Община Разград съвместно с Районното управление на МВР. На страничното стъкло на автомобила се поставя уведомление, което указва на водача как да процедира, за да бъде освободена колата му от скобата.

Санкцията е 12 лева с ДДС плюс по 1,20 лв. за всеки час престой.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двоен ръст на домашно насилие

По време на извънредното положение с коронавируса в Разградско не се забелязва увеличение на съдебните дела за домашно насилие. Това съобщи съдия Нели Генчева от Районния съд в Разград. Според нея, това може да се дължи на факта, че съдът не работеше на пълни обороти през този период. Тя представи работата на съда на годишното заседание на..

публикувано на 02.07.20 в 14:50
Община Завет

Студентска бригада в Завет

Шестима младежи ще се включат тази година в лятната студентска бригада, организирана от Община Завет. Инициативата се провежда за шеста поредна година. Ежегодно се назначават по 10 души, студенти редовна форма на обучение, с непрекъснати студентски права, но този път желаещите бяха по-малко, съобщиха от администрацията. Лятната бригада стартира..

публикувано на 02.07.20 в 10:11

Планово без ток

Райони на Разград ще са без ток днес от 9 ч. до 16,30 ч. Захранване няма да има в жилищния комплекс „Лудогорие“ и по улиците "Каймакчалан", "Петра", "Бабуна", "Проборническа", "Руен", "Лозенград", "Битоля", "Иглика", "Китка", "Петрова нива", "Чаталджа", "Перистър" , "Априлско въстание" и "България".  В областта от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще е..

публикувано на 02.07.20 в 08:08

Нов асфалт в Исперих

Приключи асфалтирането на улиците „Ком“ и „Бузлуджа“ в Исперих, информират от общинската администрация. Старата настилка е фрезована, ремонтирани са пропадналите участъци, повдигнати са канализационните шахти, след което са положени два пласта асфалт. Дейностите се извършват със средства, отпусанити целево от държавата в края на миналата година...

публикувано на 01.07.20 в 16:37

Дарение за детската градина

Детска градина "Слънчо" в кубратското село Бисерци има нова беседка и нов лаптоп, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в Кубрат. Помощта дошла от младежи от селото, които от дълго време живеят и работят в Кралство Белгия, Кралство Нидерландия и Федерална република Германия. С дарената сума от 900 лв. ръководството решило да бъде..

публикувано на 01.07.20 в 15:59

Два нови случая в Разградско

Нови два случая на COVID-19 са констатирани в област Разград. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че единият е мъж на 76 години, а другият – жена на 36 години. Мъжът е от Разград. Потърсил е медицинска помощ на 29 юни в МБАЛ „Св. Иван Рилски - Разград“ АД, където е хоспитализиран в изолатора на Отделението по физиотерапия. Жената е..

публикувано на 01.07.20 в 15:42

С мотофреза в дървото

65-годишен мъж пострада при произшествие с мотофреза, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград. Инцидентът станал в село Юпер. При шофиране на мотофрезата, мъжът излязъл вляво от пътя и се блъснал последователно в бордюр и в дърво. Пристигналият екип на ФСМП-Кубрат установил, че пострадалият е с множество контузии и натъртвания по..

публикувано на 01.07.20 в 15:33