Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вдигат нов светофар

3
Снимка: Община Търговище

Започва изграждането на нова светофарна уредба на кръстовището на булевардите „Трайко Китанчев“ и „Сюрен“ в Търговище. Дейностите се извършват от частна фирма, с която Общината има сключен договор.

В момента се монтират предупредителни знаци за извършваните в близост до кръстовището ремонти. Текат и подготвителните дейности за поставяне на подземните комуникации. Тръбната мрежа, в която ще бъдат разположени кабелите, е изградена по време на благоустрояването в района на болницата, извършено по ОП „Региони в растеж“. Това ще позволи запазването на асфалтовата настилка.

С изграждането на новия светофар се цели да се повиши пътната безопасност в района, в който се намират II СУ „Проф. Никола Маринов“, областната болница, полицията и други обществени сгради. Средствата за изграждане на съоръжението са 48 000 лв. Те са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за 2020 г.

От Общината апелират към водачите да шофират с повишено внимание в посочения район и да се съобразяват с поставените ограничителни знаци.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Хаджи Ангеловата къща

Ремонтираха Хаджи Ангеловата къща

Приключиха дейностите по ремонт на покрива на Хаджи Ангеловата къща в Търговище, съобщават от Регионалния исторически музей. Така беше реализиран първият етап от цялостния проект за консервацията и реставрацията на тази забележителна архитектурна и историческа ценност с национално значение. Завършиха работа и всички комисии и институции, оправомощени..

публикувано на 03.12.20 в 16:36
Митко Стайков - областен управител на Търговище

13 милиона за безводния Омуртаг

13.215 милиона лева са осигурени за подмяна на ВиК инфраструктурата в Омуртаг. Жителите на града са на тежък воден режим от години. Преди дни те излязоха на протест, искайки нормално водоподаване. Парите са от Българския ВиК холдинг, а някои от процедурите вече са минали, каза областният управител на Търговище Митко Стайков...

публикувано на 02.12.20 в 11:50
Язовир

Министърът търси вода

Максимално бързо да приключи осигуряването на алтернативни водоизточници за питейно-битово водоснабдяване на жителите на област Търговище. Това е разпоредил министърът на околната среда и водите Емил Димитров.  На работна среща е обсъдена възможността в най-кратки срокове да започнат проектни работи за осигуряване на вода за..

публикувано на 02.12.20 в 09:36
Центърът за кръвна плазма във Варна

И в Търговище набират донори

Подбор на донори на реконвалесцентна плазма ще започне през януари в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ – Търговище. Там ще се извършва стандартното кръводаряване, а самата процедура по отделяне на плазмата ще се осъществява в Регионалния център по трансфузионна хематология във Варна. Дарители могат да бъдат преболедували и в..

публикувано на 01.12.20 в 15:38

Поредна жертва сред учителите

Директорът на Второ начално училище "Васил Левски" в Омуртаг Татяна Петрова е починала след зараза с COVID-19, потвърди за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева. Петрова ръководи учебното заведение в продължение на 27 години. Тя е петата жертва на коронавирусната инфекция сред учителите в Търговищка област. Към..

публикувано на 01.12.20 в 13:28

Търсят най-красивата украса

Обявиха началото на конкурса на Община Търговище за най-атрактивна празнична украса. Заради противоепидемичните мерки той ще се проведе изцяло онлайн, на фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“. Категориите в конкурса са две. Първата от тях е за най-атрактивна външна празнична украса на сграда/балкон. Втората е за най-атрактивна..

публикувано на 01.12.20 в 11:10

Евакуираха цял вход в полунощ

Близо 20 живеещи в блок в квартал „Запад“ 3 в Търговище са били евакуирани временно тази нощ заради пожар, съобщават от полицията. Сигналът за произшествието е получен около 15 минути преди полунощ. Установено е, че в избеното помещение са паднали запалени сажди от завършващо там коминно тяло, вследствие на което са се възпламенили намиращите се..

публикувано на 01.12.20 в 11:00