Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Медали от олимпийския фестивал

Снимка: Община Русе

Русенски спортисти извоюваха 17 медала от Младежкия олимпийски фестивал в "Албена", съобщават от Общината.

От основаването си досега състезанията под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“ са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринесе за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпийското движение и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти в различни спортове.

Спортни легенди приветстваха олимпийските надежди на България в Албена,сред които олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, която приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 г. и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тази сутрин. Участниците бяха поздравени още от вицепрезидента на БОК и президент на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Ставрев на 80-ти километър от Дунав Ултра пробега

Стартира "Дунав Ултра"

Ултрамаратонецът Владимир Ставрев стартира своето бягане по маршрута „Дунав Ултра“. В 3,30 ч. тази сутрин той тръгна от видинското село Куделин, като целта му е да пробяга разстоянието от 721 км до крайната точка на маршрута – село Дуранкулак. „Предизвикателството е огромно, а Владимир Ставрев бяга с кауза. Тя е популяризиране на нашия маршрут и..

публикувано на 03.08.20 в 14:18
Ивайло Каменаров

Русенец заслужи купата по спортно ориентиране

Над 700 състезатели от България, Чехия, Румъния, Турция и Финландия се включиха в най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас. То се провежда без публика на територията на Шуменско плато. Победителите за купа „Шуменска крепост СиВен“ ще получат своите награди в 19:00 ч. на поляната зад паметника „Създатели на българската държава“...

публикувано на 31.07.20 в 17:57

Халф от „Шалке 04“ в „Лудогорец“

Втори трансфер през лятната пауза осъществи „Лудогорец“. Ръководството на 9-кратния шампион на България подписа с халфа на „Шалке 04“ Бърнард Текпетей, който през следващите две години ще играе под наем в тима от Разград. Играчът премина успешно медицински тестове, подписа личните си условия и вече се присъедини към отбора. Официално той ще бъде..

публикувано на 30.07.20 в 15:18

Даулов: Който работи - получава финансов ресурс

"Златна значка на Шумен" бе връчена днес на Даниел Даулов, старши експерт „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в общинската администрация. Отличието бе присъдено по предложение на спортната общественост на Шумен. Даниел Даулов, който е добре познат на спортната общественост в града, е бивш състезател и треньор по стрелба с лък и спортна..

публикувано на 30.07.20 в 14:49

Спортно ориентиране на платото

Най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас за годината ще се проведе в Шумен от утре до неделя. То включва две надпревари. Тази за Купа „Шуменска крепост СиВен“ ще е утре (29 юли) от 15,30 ч. в района на Стария град, а за Купа „България“ ще е в рамките на три дни – от 31 юли до 2 август, в района на паметника „Създатели на българската..

публикувано на 28.07.20 в 16:32

Рамо за детската школа на "Дунав"

Държавата ще помогне на детската школа на "Дунав" - Русе, но за професионалния клуб не може да се направи нищо. Това коментира министърът на спорта Красен Кралев, след като вчера стана ясно, че футболният отбор на Русе е пред фалит. "Следя темата с "Дунав" и ми е неприятно това, което се случва, каза министър Кралев и допълни: „Аз..

публикувано на 28.07.20 в 14:51

Шахматен турнир

Турнир за деца организира Спортният клуб по шахмат "Шумен". Той се провежда със съдействието на Община Шумен. Стартът на състезанието бе даден в 10:30 часа днес. Над 30 участници играят по швейцарската система в 7 кръга. Те са разделени в две възрастови групи - до 10 години и до 14 години. За всяка партия времевата контрола е по 1 5 минути на човек, с 5..

публикувано на 26.07.20 в 12:17