Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Чистят ударно шахти

Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

Община Велики Преслав започна кампания за почистване, ремонт и подмяна на решетки и кофи по дъждоприемните шахти в града. До момента са обработени 106 съоръжения по 17 улици в старата столица.

„Заварих шахтите в окаяно състояние и затова предприехме тези мерки“, каза за Радио Шумен кметът на Велики Преслав Янко Йорданов.

"Непочистваните в продължение на няколко години дъждоприемни шахти създават сериозни затруднения и неудобства по време на дъжд, тъй като водните маси не се улавят и отвеждат от съоръженията, а се стичат по улиците. В тази връзка Община Велики Преслав е подела кампания по почистване, ремонт и подмяна на кофи на дъждоприемните шахти по уличната мрежа на града. За да бъде осигурен по-добър оток по време на дъжд, вече са обработени общо 106 съоръжения по улиците „Цар Асен“, „Милин камък“, „Ивайло“, „Стефан Гатев“, „Лазар Рачев“,  „Шишман“, „Хан Омуртаг“, „Н. Петрини“, „Симеон Велики“, „Ахелой“, „Софроний Врачански“, „Хан Крум“, „Рила“, „Стара планина“, „Камчия“, „Пирин“ и „Атанас Жечев“", посочи кметът Янко Йорданов.

Предстои почистване и ремонт на дъждоприемните шахти по улиците  „Тича“, Солунска“, „Патлейна“, „Хан Аспарух“, „Васил Левски“, „Панайот Волов“ и „Ал. Стамболийски“.

"До момента посочените улици представляват около 10% от цялата улична мрежа. При наличие на повече средства в бюджета на Общината кампанията ще бъде подновявана", каза още Янко Йорданов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Игри за пътешественици в Златния век

„Моят музей – вълнуващо пътешествие в Златния век на България“ се казва проектът на археологическия музей във Велики Преслав, който приключи с доставка на музейни помагала за деца и ученици. “Те са изцяло обвързани със съдържанието и характера на постоянната ни музейна експозиция и ще допринесат информацията за Златния век на България, да бъде..

публикувано на 28.11.20 в 10:24
Шуменски окръжен съд

Постоянен арест за внука убиец

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Окръжният съд в  Шумен на Георги Д. Йорданов. Младият шуменец е обвинен в убийството на своите баба и дядо, извършено във вилата им в местността „Под манастира“ край Шумен   на 22 ноември 2020 г. Съдът мотивира своето определение с високата степен на обществена опасност на..

публикувано на 27.11.20 в 16:44

ДГ "Изворче" за деца на медици

Детска градина „Изворче“ в Шумен остава дежурна за деца на медици по предложение на кмета Любомир Христов. Детската градина ще приема деца на медицински специалисти, служители и работници в лечебни заведения, центрове, лаборатории към тях и здравни инспекции от 30 ноември до 18 декември. Медицинските специалисти, които се нуждаят от..

публикувано на 27.11.20 в 16:18

Масови проверки за мерките

Започва засилен контрол за спазване на противоепидемични мерки, които влизат в сила от 23.30 ч. днес. Това съобщиха от полицията в Разград. По препоръка на Общинския оперативен щаб и с разпореждане на началника на Районното управление в Разград в събота и неделя ще бъдат в ход полицейски проверки за спазването на мерките .  Полицейски служители..

публикувано на 27.11.20 в 14:54

Градина и ясла за деца на медици

Детска градина и ясла за деца на медици на първа линия осигурява община Русе. Децата ще бъдат обгрижвани по време на триседмичната карантина. От понеделник детска градина „Слънце“ и детска ясла №16 ще приемат деца на медицински специалисти. За прием в детската градина е необходимо родителите да вземат здравните документи от детската градина, която до..

публикувано на 27.11.20 в 14:43

Онлайн сесиите влизат в правилника

Членовете на Правна комисия към Общинския съвет в Шумен приеха текстове, които да регламентират начина, по който граждани и журналисти ще могат да участват в онлайн заседания на Общинския съвет. Те ще залегнат в Правилника за дейността на местния парламент, а промени в него, на базата на които ще може заседанията да се провеждат от разстояние, вече са..

публикувано на 27.11.20 в 14:15

Какво е забранено?

В училищата в област Шумен се преустановяват всички танцови, спортни и театрални дейности на външни хора, които използват материалната база на съответното учебно заведение. Спират се репетициите и изявите на народните читалища, фолклорни и самодейни изяви. Преустановяват се посещенията в пенсионерките клубове на територията на област Шумен...

публикувано на 27.11.20 в 13:30