Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха два живота от огъня

2
Снимка: Областна администрация - Разград

Служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище спасиха два човешки живота с бързата си професионална реакция. Тази сутрин в 6,23 ч. е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент на последния пети етаж на жилищен блок на бул. „Митрополит Андрей“ в Търговище. Съседи са сигнализирали на тел. 112, че от жилището излиза дим.

Два екипа на пожарната са се отзовали  на мястото на инцидента. Те са влезли през терасата в жилището, като за целта са използвали автомеханична стълба. В една от стаите са намерили паднал до дивана 45-годишен мъж. По предварителна информация същият е заспал с незагасена цигара, откъдето огънят е обхванал и дивана. Мъжът се е опитал да погаси пожара, но не е успял.

В съседна стая огнеборците са открили 70-годишния му баща. И двамата са били в съзнание. Пожарникарите своевременно са ги извели на безопасно място, тъй като жилището им е било обхванато от гъст дим.

По-младият мъж е откаран в болница от екип на Спешна помощ, тъй като бил обгазен. В момента опасност за живота и на двамата няма.

В резултат на инцидента са унищожени мебели и са опушени стени в апартамента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма коклюш в Шумен засега

Към момента няма регистриран случай на коклюш в шуменска област, съобщи д-р Димитричка Радева-началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ Шумен.  Задължителните ваксини срещу заболяването, познато като „магарешка кашлица“, се правят на 2, 3 и 4 месец, а реимунизацията- на 16 месеца и на 6 години. В шуменска област имунизационният обхват в..

публикувано на 22.04.24 в 14:26

Камери в община Хитрино

Спад на регистрираните престъпления в община Хитрино и ръст на разкриваемостта. Това сочат данните за територията, която обслужва полицейският участък в Хитрино.  Анализът направи ръководството на Областната дирекция на МВР- Шумен, при проведена среща с кмета на общината Нуридин Исмаил, заместниците му и кметовете на населените места в района...

публикувано на 22.04.24 в 13:35

Широкомащабна проверка

Проверки по метода на широкообхватния контрол извършват полицейски служители в района на шуменското село Панайот Волов, информират от Областната дирекция на МВР. Акцията е насочена към водачите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози. Проверява се и за  използване на светлините на превозните средства, на обезопасителни..

публикувано на 22.04.24 в 12:20

Печатът за изборите е връчен

Областният управител на шуменска област проф. Добромир Добрев връчи печата на председателя на Районната избирателна комисия (РИК)Светозар Петков.  РИК ще организира изборите на членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. в шуменския многомандатен избирателен район.  Областната администрация в..

публикувано на 22.04.24 в 11:53

Министър Цоков идва в Базовото

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков ще бъде на посещение във II ОУ „Д-р П. Берон” утре от 11.30 до 12.30 часа, съобщиха от учебното заведение.  Едночасовата визита на министъра е по покана на училищното ръководство.  Цоков е завършил основното си образование в това училище, синът му също е възпитаник на Базовото..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

Тяло в реката

Човешко тяло е открито в коритото на река Поройна в Шумен в района на бул. "Плиска", информират от Областната дирекция на МВР-Шумен.  На място има полицейски екип, който извършва оглед. Най-вероятно починалият е мъж. Сигналът е подаден тази сутрин. Изчаква се пристигането на съдебен лекар, който да започне огледа, заедно с разследващите. На място..

обновено на 22.04.24 в 11:16

Дете нападна дете

13-годишен е пострадал след сбиване в село Габрица. Около 18:30 часа на 20 април на ул.” Кирил и Методий” в селото неизвестен нанесъл удари на момчето, уточняват от полицията. Детето е откарано е за преглед в шуменската болница, където била установена фрактура на костен фрагмент на раменната кост. Извършителят, местен жител също на 13 години бил..

публикувано на 22.04.24 в 10:09